WanneerVrijdag 1juni en Zaterdag 2 juni Hoe laatZie verteller WaarKleine vertelpiste

PlankenPoëzie, jouw vaste prik voor woordkunst!

Bij PlankenPoëzie zijn we enthousiast over woordkunst. We zijn sinds 2015 de enige echte poëzie-community van Zwolle. We creëren een podium voor (jonge) artiesten in genres als gedichten, spoken word, korte verhalen, comedy, songwriters en rap. Om een lach op het gezicht te toveren, een traan toe te staan, breinen te breken en kippenvel te bezorgen. De artiesten van dit jaar vind je in de festival-app of op de website van Zwolle Unlimited.

 

PlankenPoëzie wants to give stage to (young) performers of poetry, spoken word, short stories, comedy, songwriting and rap. You will find the performing artists of this year in the festival app and on the website of Zwolle Unlimited.

 

Chanty Louis

Stap in Chanty’s creatieve wereld zodra ze achter de mic staat. Deze trotse Curaçaose dame gebruikt haar poetry als de deur naar haar diepste gedachtegangen: haar visie op het leven, de maatschappij en de mensen en dingen waar ze dankbaar voor is. 

Chanty heeft al voorgedragen op podia zoals Late Night Poetry Jam en Woorden Worden Zinnen. Naast het jasje van woordkunstenaar, bekleedt Chanty Louis zich in haar dagelijks leven als vlogger en studente.

WanneerVrijdag 1 juni Hoe laat19:45; 21:30 WaarKleine vertelpiste
WanneerVrijdag 1 juni Hoe laat19:45; 21:30; 22:45 WaarKleine vertelpiste

Lotte Kok

Lotte Kok (21) won op haar 17e de finale van Kunstbende, en heeft sindsdien opgetreden op o.a. North Sea Poetry, Gedichtennacht en Boekenbal voor Lezers. Ze is lid van Poetry Circle 020, publiceerde in o.a. Das Magazin en in 2018 verschijnt haar debuutroman. 

Laat je niet misleiden door haar leeftijd en snoetje: een presentator die haar ooit met ‘schattig’ aankondigde, kwam later zijn excuses aanbieden.

Aimée Walkate

Aimée Walkate (17) is net klaar met haar VWO en heeft nu dus alle tijd om gedichten en verhalen voor te dragen. Ze besloot dat het tijd was de dingen die ze schreef te delen en ruilde haar kamer in voor het podium van Kunstbende Overijssel waar ze de 2e prijs won met haar 'Onzin en Gelul'. Nu is het tijd om haar publiek uit te breiden. Soms kinderlijk naïef, soms sceptisch wereldwijs brandt ze zich aan onderwerpen als geluk, je moeder en paraplubakken. Goeie kans dat je haar ook in De Wilde Deerne hebt zien shinen! 

WanneerVrijdag 1 juni en Zaterdag 2 juni Hoe laatVr 22:45; Za 23:00 WaarKleine vertelpiste
WanneerZaterdag 2 juni Hoe laat19:45; 21:15; 23:00 WaarKleine vertelpiste

Anne Bosveld

Anne Bosveld schijnt beroemd te zijn in Nederland. Niet om wat ze doet, maar om wie zij is en hoe ze er uit ziet. Je kunt haar kennen van fashion magazines, de documentaire What’s a Gender, als atleet in de boksring en bij FC Twente. Maar ken je Anne ook van haar vurige verhalen over zelfmoord, liefde en vriendschap? Zonder aarzeling, met felle handgebaren en een zekere blik in de ogen draagt zij voor. Met haar pure, emotioneel beladen teksten zal Anne je raken in de diepste krochten van je ziel, omdat vooral dát is wat ze te geven heeft.

 

Teddy Tops

Schrijfster van journalistieke artikelen en proza. Maakt graag grote dingen 's levens tot kleine hebbelijke rode draadjes en trekt graag de kleine dingen flink uit proportie. Heeft de schrijfstijl van een detective en de naam van een superheldin. Host en programmeert Mensen Zeggen Dingen maandelijks in de Ekko in Utrecht en elk kwartaal in Paradiso, Amsterdam. Schrijft voor o.a. de Dakhaas, Into the Great Wide Open, Theaterfestival Boulevard, Nieuwe Helden, e.d.

WanneerZaterdag 2 juni Hoe laat19:45; 21:15 WaarKleine vertelpiste
WanneerZaterdag 2 juni Hoe laat19:45; 21:15; 23:00 WaarKleine vertelpiste

Tiemen Hageman

Tiemen Hageman (17) is beginnend filmmaker, overwegend dichter, fanatiek muziekliefhebber en steeds vaker fotograaf. Al sinds zijn 14e schrijft hij gedichten en poëtische verhalen, van een filosofisch en observerend soort. Het afgelopen jaar heeft hij voorgedragen bij o.a. Eigenzinnig in Deventer en won hij de 1e prijs tijdens de voorronde van Kunstbende hier in Zwolle.