10-14 TV

Zelf televisie maken, compleet met interviewen en camerawerk! Dat is 10-14 TV. Dit project voert Festivalplatform Zwolle Unlimited uit samen met Onderwijsroute 10-14, deel van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ). Leerlingen van deze opleiding voeren het project uit, van begin tot eind. 

De drie uitzendingen van 10-14 TV gaan dit jaar over duurzaamheid en duurzaam leven. Circa vijftien leerlingen werken wekelijks aan een aantal afleveringen over dit onderwerp, gebaseerd op de overheidsdoelstellingen rondom circulaire economie: volledig circulair in 2050.

“Met dit programma willen we mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met duurzaamheid en duurzaam leven”, vertellen de leerlingen. Onder begeleiding van de medewerkers van Festivalplatform Zwolle Unlimited en de stagiaires van de opleiding Mediaredactiemedewerker van Landstede, vormen ze zelf ook de redactie van 10-14 TV. Iedere aflevering heeft zijn eigen thema. Van duurzame energie tot de maakindustrie. Er worden ondernemers, ambtenaren politici geinterviewd en studenten uit passende opleidingen. Ook geven alle 10-14-leerlingen zelf hun idee op ‘hoe ziet mijn 2050 eruit?’. Tijdens de uitzendingen gaan ze ook de straat op om de mening van de Zwollenaren zelf te vragen.
De uitzendingen worden gemaakt in Zwolle in de Top of the Hill Rooftop Studio. Ze worden uitgezonden vanaf september door partner RTV Focus.
De eerste afleveringen komen in de maand oktober uit.