NIEUWS!

Crowdfunding voor Festival Nemia

Een nieuw festival onder de vlag van Zwolle Unlimited is Festival Nemia. Dit is een festival voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud, georganiseerd door ons, derdejaars leerlingen van Onderwijsroute &JIJ. Kunnen zijn wie je bent, dat vindt Nemia heel belangrijk! Wij als derdejaars leerlingen doen álles zelf: van het festivalidee tot de pr, de huisstijl, de sponsorwerving en de complete productie. Wij hebben jou nodig als supporter om ons festival aan te kleden en het zo magisch mogelijk te maken! Bovendien draag je door te doneren niet alleen bij aan het festival zelf, maar ook aan het volgende:

Ik ben geen jongen en geen meisje, ik heb geen leeftijd, ik maak geen onderscheid. Ik maak me zorgen over de toekomst van de kinderen en hun leefomgeving. Ik wil de zorgeloosheid voor de kinderen terug. Dat ze kunnen leven van dag tot dag.

Bedankt namens alle leerlingen van Onderwijsroute &JIJ en natuurlijk namens Nemia zelf!

IK WIL DONEREN!

KAARTVERKOOP GESTART

Het is zo ver! Je kunt vanaf nu jouw kaartjes kopen voor onze festivals. Wees er snel bij zodat jij verzekerd bent van de beste plekken!

NAAR TICKETS

DIT IS ZWOLLE UNLIMITED?

Onze verhalen zijn onze wortels en ze houden ons een spiegel voor

Wij van Zwolle Unlimited weten één ding: verhalen – zowel de oeroude overleveringen als de hedendaagse verhalen – vormen ons kompas in het leven en geven richting. Zo verbinden verhalen mensen van alle leeftijden, culturen en overtuigingen.

Zwolle Unlimited zet evenementen in de wereld die aan deze visie bijdragen en gebruikt daarvoor de disciplines storytelling, danstheater, circustheater en rootsmuziek. Het werkgebied van Zwolle Unlimited is de Regio Zwolle, als een sjaal om de nek van Nederland spreidt dit gebied zich uit van de Duitse grens tot aan het IJsselmeer, de voormalige Zuyderzee.

Zwolle Unlimited kun je zien als de paraplu over vele festivals in de Regio Zwolle; performing arts festivals voor jongeren en voor volwassenen, cultuureducatie, een productiefestival voor jonge theatrale en muzikale makers en een festival voor en door kinderen. En nog veel meer!

MISSIE & VISIE
Het Tussenland
Festival Nemia
Sprookjes op de stoep
Wereldberoemde Verhalen Festival
Festival Partners

WIE IS ZWOLLE UNLIMITED? 

Jaarrond evenementen

De afgelopen tien jaren was ZU een populair Zwols zwaan-kleef-aan-festival, bestaande uit veel verschillende festivals. Directeur Rob Bults heeft het festival al die jaren geleid. Corona heeft hem ertoe gebracht, de organisatie te herstructureren. “Door de pandemie hebben wij ons als festivalorganisatie opnieuw bezonnen op wat we aan het doen waren. We hebben ons gerealiseerd dat onze leefomgeving heel belangrijk is voor ons zelfbeeld, onderling begrip en worteling. Daaruit is een nieuw concept ontstaan waarin we jaarrond evenementen zullen gaan organiseren onder de paraplu van Zwolle Unlimited. We organiseren en faciliteren evenementen die bijdragen aan de verbondenheid van mensen onderling en de verbondenheid van mensen met hun leefomgeving. Met als inzet het verhaal achter, en de oorspronkelijkheid van, uiteenlopende kunstdisciplines.”

Stichting Zwolle Unlimited is verantwoordelijk voor het festival. De bestuursleden zetten zich onbezoldigd in voor het festival en zien het als hun belangrijkste taak, het festival levensvatbaar te maken en te houden voor de toekomst. Het bestuur bestaat uit de volgende personen: Peter Vader (voorzitter), Karin Olthof (secretaris), Ritze Schoonbeek (penningmeester), Harold de Haan (algemeen bestuurslid), Arnold Bouwman (algemeen bestuurslid)
Het bestuur wijst voor de artistieke en zakelijk directie, alsmede voor de productie van het festival aan: Top of the Hill skills & events, onderdeel van Productiehuis De Verhalenboot. Dit bedrijf is een ervaren organisator van storytelling events en scholing. Het bedrijf en de ondernemers ervan, beijveren zich al decennialang voor verbindingen en synergie in de stad, voor meer verhalen in de wereld; als verbinders tussen mensen van alle leeftijden, culturen en overtuigingen.
De directie van Zwolle Unlimited is aangewezen als artistieke en productionele leiding van Cultuureducatiefestival Woest. Dit is een scholenfestival dat jaarlijks plaatsvindt in de week voorafgaand aan Zwolle Unlimited en dat rond de 4500 leerlingen ontvangt van het voortgezet onderwijs uit Zwolle en regio.

LAATSTE NIEUWS