Afstudeervoorstellingen Deltion

Studenten van de opleiding artiestdrama van Deltion hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan hun afstudeervoorstelling, en ze mogen die spelen op Festival Tussenland. Het is de proeve van jarenlang hard werken aan hun toekomst als theatermaker en acteur. De artistieke leiding van Festival Tussenland geeft jonge makers een podium zodat zij zich verder kunnen bekwamen in hun vak. Dit zijn ze! 

Help! Ik ga naar Mars! (6+) 
Theatergroep Olijf 

Drie burgers van het land melden zich aan om als eerste mensen te gaan wonen op Mars. Ze hebben een streng selectieproces doorlopen en krijgen nu een intensieve training om goed voorbereid te zijn op hun nieuwe leven. Maar dan komen de twijfels. Waarom zijn zij eigenlijk uitgekozen? Willen ze dat wel: nooit meer terug naar aarde? En hoe moet dat dan als ze het niet meer zien zitten? Deltion afstudeervoorstelling van Janne Bergwerff, Tessa van Schaik en Simone van Evert 

De Kroon Van Olympus (6+) 
Theatergroep Chaos

Zeus is zijn rol van oppergod zat. Hij zoekt een opvolger voor de ondragelijke last van de kroon. Zijn dochter Athene, godin van de wijsheid en de oorlogsstrategieën, meet haar krachten met Hades, zijn zus, godin van de onderwereld en de rijkdom. Wie van hen is het meest geschikt om te heersen? We zien hoe de strijd tussen deze twee goden losbrandt. Zeus’ andere zus Hestia, godin van het huiselijke vuur, probeert de vrede te bewaren. Kan zij de oplopende spanning bedwingen of zal het eindigen in een vuurzee? Deltion afstudeervoorstelling van Nadia Nieuwland, Cecil Cleusters, Derian Karelse

Tina en Teun op Spokenjacht (4+) 
Jeugdtheatergroep Geestig 

Teun en Tina zijn succesvolle geestenvangers. In dit nieuwe avontuur gaan ze erop uit om een hele geestenfamilie te vangen. Maar dit verloopt niet zoals verwacht. Ze stuiten op een hele krachtige geest: Kasper, met een K! Er ontstaan spannende, knotsgekke taferelen om hem te pakken te krijgen. Totdat Teun en Tina erachter komen dat Kasper anders is dan gedacht … Deltion afstudeervoorstelling van Sarah Attaqui, Friso Overbekking en William Lasbleiz. 

Wacht ’s ff! (18+) 
Mette Oenema en Anouk Heeringa 

Mette en Anouk hebben zich laten inspireren door Even tot hier en de talkshows van Arjan Lubach. In een cabaretesk liedjesprogramma geven zij commentaar op actuele maar ook persoonlijke gebeurtenissen. Een voorstelling vol humor maar met een serieuze ondertoon, met sketches en zang, begeleid door de ukelele. Deltion afstudeervoorstelling.