Het levende boek: Fight cancer 

Mensen met kanker en overlevers van kanker gaan met je in gesprek over hun beleving van hun ziekte. Luister eerst plenair naar ‘levende boeken’ Monique van der Meer en Marjolein Brouwers. Daarna kun je een persoonlijke afspraak van een kwartier maken met één van hen. Locatie: het monument in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle. Met dit mini-event wil Fight cancer aandacht vragen voor de Walk & Dance to Fight Cancer die 29 oktober wordt georganiseerd in Zwolle.  

Levende boeken:

Monique van der Meer  
“Toen ik vlak voor mijn 43ste verjaardag kanker kreeg, dacht ik dat het ‘een tijdelijk iets’ in mijn leven zou zijn. Ik ging er immers niet dood aan. Waar ik niet op gerekend had waren de langetermijngevolgen. Hier heb ik zelfs nu, elf jaar later, nog steeds last van. En ik rekende er ook niet op dat mijn vader en zusje kanker zou krijgen. Zij overleefden het niet. Inmiddels ben ik, naast mijn werk als zzp’er, vrijwilliger bij IntermeZZo, het Zwolse centrum voor leven met en na kanker. Het was dé plek waar ik de regie op mijn leven terugvond na alle behandelingen. Ik ben er gastvrouw en begeleid jonge mensen met kanker. Zij krijgen hetzelfde te horen als wat ik, ook nu, nog steeds hoor: je bent toch genezen; ik ben ook wel eens moe; je leeft tenminste nog, én: je ziet er zo goed uit. 

Marjolein Brouwers
Ik ben een dertiger zoals er velen zijn: een moeder, een partner, een vriendin, een dochter, een collega… maar sinds twee jaar behoor ik ook tot één van de velen die te maken krijgt met kanker. Om aandacht te vragen voor Fight Cancer vertel ik op Festival Tussenland mijn verhaal. Waar ik uit vrije wil graag kies voor een roman met een goede afloop, vertel ik hier mijn eigen verhaal over een onverwachte en ongewilde diagnose. Over een periode waarin onwetendheid en onzekerheid werden opgevolgd door een tijd met vele behandelingen en ziek zijn, maar ook over de uiteindelijke weg omhoog waarin de hoop op die goede afloop waar ik zo van houd steeds meer ruimte krijgt. 

Meer informatie over de Walk & Dance to Fight Cancer – Zwolle 

Dit wandel- en dansevent van ongeveer 25 kilometer vindt dit jaar ook plaats in Zwolle. Ontdek je eigen omgeving en haal zoveel mogelijk donaties op voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Wandelen is gezond en leuk en wordt alleen maar leuker in combinatie met een goede dosis entertainment en een spetterend eindfeest om het leven te vieren! Jij loopt en danst voor een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. 

  

Zaterdag – 15:30, 19:00 Vrijheidstheater