GRIEZELEN MET NEMIA

Spooktocht voor kinderen van 4 tot 10 jaar

Een spannende sprookjeswandeling tijdens welke je diverse raadsels moet oplossen. Het meisje zonder handen is een bewerking van het sprookje van Grimm. Een lelijke heks, een gemene stiefvader, een prins, een fee en natuurlijk het meisje spelen de rollen in dit verhaal. Een spannend verhaal met een vredig einde.  Behalve de tour op je mobiele telefoon, download je ook een pdf met de puzzelvragen. Als je de antwoorden inlevert, kun je een prijs winnen! De tour is gemaakt door de leerlingen van Onderwijsroute &Jij en Van der Capellen Scholengemeenschap, onder leiding van Zwolle Unlimited en studenten van Teachers’ College Windesheim. 

BINNENKORT TICKETS BESCHIKBAAR

FESTIVAL NEMIA

Nemia neemt je mee naar…

Festival Nemia 2021 was een groot succes! We zijn alweer druk bezig met het organiseren van Festival Nemia 2022. Zodra hier meer over bekend is kunt u dat hier vinden.

Nemia heeft een luisterend oor en een hart dat ruimte heeft voor jou. Festival Nemia neemt je mee naar je eigen fantasiewereld; waar je ook maar naartoe wilt! Het is een festival voor kinderen, georganiseerd door ons, derdejaars leerlingen van Onderwijsroute &JIJ. Kunnen zijn wie je bent, dat vindt Nemia heel belangrijk! Of je nou klein of groot bent, zwart of wit, jongen of meisje; je mag er zijn!

Het festival is een cultuureducatieproject van Onderwijsroute &JIJ en Stichting Zwolle Unlimited, in samenwerking met Teachers’ College van Windesheim. Wij als derdejaars leerlingen doen álles zelf: van het festivalidee tot de pr, de huisstijl, de sponsorwerving en de complete productie. Het thema van festival Nemia is fantasie. Binnen dit thema zijn er verschillende activiteiten te doen. Zo veel, dat er voor iedereen wat leuks te vinden is!

Nemia is het personage van het festival, en Nemia is er voor iedereen. Ieder kind heeft een eigen verhaal dat hij of zij kwijt moet. Dit kan je dwars gaan zitten als je je hart niet lucht. Dus Nemia is een luisterend oor met een hart dat ruimte heeft voor jou! Op het festival creëren we een speciaal plekje om je hart te luchten en je dromen te vertellen. Wij maken geen onderscheid tussen onze dromers; we laten de hoge onrealistische standaarden van de maatschappij los. Wij hangen geen labels aan wie je bent of waarin je gelooft. Wij bieden je de mogelijkheid om jezelf uit te vinden zodat je groeit als persoon.

Om de droomwereld van Nemia een fijne, leuke en veilige plek te maken voor iedereen, hebben wij zelf regels gemaakt. Zodat ook jij weet waar je aan toe bent, hebben wij De wetten van Nemia opgeschreven op een grote, oude perkamentrol.

Wij hebben het in Festival Nemia over ‘live in the moment’, maar we moeten ook denken aan de toekomst! We gebruiken recyclebaar materiaal en hebben scheidingsbakken voor het afval.
Iedere keer als je een item in de juiste bak gooit, krijg je een punt en als je een bepaald aantal punten hebt verzameld krijg je een gratis drankje of een snack.