Festival Tussenland is de publiekslieveling van Zwolle. Dit meest toegankelijke festival van de stad programmeerde van 26 mei tot en met 28 mei 2023 kunstenaars van alle culturele achtergronden en trok publiek uit alle bevolkingsgroepen van Zwolle, wijde regio en Nederland. De nieuwe data zijn bekend: 31 mei, 1 en 2 juni 2024.  

Festival Tussenland is het festival dat het beste aansluit bij álle bewoners van de stad. Festival Tussenland wortelt diep in de Zwolse samenleving. Vooraf hoorden we van veel mensen dat ze zich zo verheugden op Tussenland. Een beetje zoals toen vroeger het circus kwam, of de kermis.  En dat is precies het gevoel dat we willen opwekken bij ons publiek. Onze leus: kunst en cultuur zijn voor iedereen, vond veel weerklank bij ons publiek en blijft wat ons betreft onze leidraad voor de nabije toekomst.  

Ouderwetse gezelligheid, elkaar ontmoeten en lekker eten en drinken gingen op Tussenland hand in hand met taferelen van honderden muisstille toeschouwers rondom een acrobatische act, tientallen genietende luisteraars in een strobalentheatertje met een akoestische muzikant of verteller, een volle theatertent met ademloze luisteraars bij een internationale topverteller en massaal dansende concertbezoekers op het middenveld. Het was een zonnige, goed bezochte, oergezellige artistieke topeditie waar het plezier vanaf spatte. Met drie grote podia voor storytelling, circustheater en rootsconcerten, en daaromheen strobalentheatertjes, een eilandtheater en een yurt kwamen de artiesten dicht bij het publiek, en het publiek bij de artiesten. Verbinding, ontmoeting en beleving stonden op Tussenland centraal. En alles was vrij toegankelijk! Volgend jaar zijn we er weer, op 31 mei, 1 en 2 juni 2024.