Help mee aan festival Nemia

De organisatie voor festival Nemia is weer aan de gang! We zitten vol leuke ideeën, maar om dit mogelijk te maken hebben we jullie hulp nodig! We kunnen jullie financiële steun goed gebruiken, alle beetjes worden gewaardeerd.

IK HELP MEE NEMIA MOGELIJK TE MAKEN

Vaar mee met Nemia over zeeën vol met mythen en verhalen!

4 en 5 juni van 13.00 tot 17.00 uur. Ter Pelkwijkpark Zwolle

Festival Nemia is één groot speelparadijs voor kinderen in het weekeinde van 4 en 5 juni. Het wordt georganiseerd door ons, derdejaars leerlingen van Onderwijsroute &Jij! Iedereen kan zichzelf zijn op Festival Nemia. Want Nemia heeft een luisterend oor en een hart van goud. Festival nemia is gratis toegankelijk.

We hebben theatervoorstellingen en toffe kinderbands waar je lekker op kunt jumpen en swingen, er is een foto-booth, cupcake-versierworkshops en grafitti-activiteiten. We hebben allerlei lekkers in het foodcourt. Ook kunnen kinderen én volwassenen klauteren en klimmen op het Eiland van de Aap. Er is zelfs een menselijk kanon!

Er zijn zoveel kinderactiviteiten op Festival Nemia dat wij een speciale Ouderdump hebben bedacht. Daar kunnen alle kinderen die ons festival bezoeken, hun ouders veilig achterlaten, zodat de kinderen zelf lekker kunnen spelen!

Wij vinden het vooral belangrijk dat kinderen die ons festival bezoeken, zich welkom voelen en zichzelf kunnen zijn. We kijken uit naar je komst! Tot dan!

Festival Nemia is het kinderprogramma van Festival Het Tussenland. Dit onderwijsproject van Onderwijsroute &JIJ (OOZ)
komt tot stand in 
nauwe samenwerking met Teachers’ College Windesheim en Festivalplatform Zwolle Unlimited. 

Activiteiten

Wáter! Bron van plezier, eeuwig speelparadijs. Woonplek van piraten en zeemeerminnen en van wezens waarnaar we al duizenden jaren nieuwsgierig zijn. Duik met ons in de wereldzeeën met de kinderactiviteiten van Festival Nemia en laat je creativiteit stromen!

Een professionele schminker gebruikt jouw gezicht als schildersdoek. Laat je omtoveren tot een zeedier naar keuze, een piraat, een meermin, een zeester. Wat wil jij zijn?

Beroepswaaghals JP de Kam bouwt voor kinderen en volwassenen het Eiland van de Aap. Kom klauteren en klimmen op de bouldermuur en slide op de buikschuifbaan, speel levend tafelvoetbal en laat je wegschieten in het levende kanon.

Spuit, teken en schilder. Laat jouw creativiteit vieren! Tover een surfplank om tot een kleurvolle drijver. 

Er zijn zoveel kinderactiviteiten op Festival Nemia dat wij een speciale ouderdump hebben bedacht. Net als in de ballenbak van Ikea, kunnen kinderen die Nemia bezoeken, bij Ouderdump Natje & Droogje hun ouders veilig achterlaten, zodat de kinderen zelf lekker kunnen spelen! 

Duik in een knutselbak vol verpakkingen, blikken en stokjes en bouw van al deze materialen je eigen bootje. In een teil met water kun je vervolgens de grote drijftest uitvoeren!

Bouw je eigen zandkasteel, inktvis of wat dan ook, in een van de zandbakken op het festivalterrein. Er staan emmertjes en schepjes zodat je naar hartenlust kunt modelleren. 

Ontcijfer de codetaal van geheime piratenboodschappen en zend ook je eigen geheime boodschap in codetaal. 

Ga op de foto als een zeedier in de fotobooth! Zo kun je ook aan anderen laten zien dat je bij Festival Nemia bent geweest! 

Maak van je cupcake een zeewaardig jacht, een kwal of bijvoorbeeld een onbewoond eiland met palmboom erop. Bijna te mooi op op te eten! 

Maak hele grote zeepbellen of kleintjes. Kijk hoe ze zweven en steeds hoger gaan. Ze hebben zulke mooie kleuren in de zon! 

Festival Nemia is mede mogelijk gemaakt door: