FESTIVAL TUSSENLAND

Ter Pelkwijkpark Zwolle, Gratis toegankelijk

Festival Tussenland

Een weekeinde vol gezelligheid, ontmoeting, dansen en honderden circusvoorstellingen, storytellingshows en concerten.   

Een bruisende, verbonden, onderscheidende stad, waarin iedereen kan meedoen. Dat wil de organisatie van Festival Tussenland. In het mooie Ter Pelkwijkpark aan de Zwolse grachten is het heerlijk vertoeven. Tussenland werkt nauw samen met horeca, winkeliers, onderwijs en andere evenementenorganisatoren in de stad om echt de hele binnenstad te laten bruisen. Er zijn diverse partnerevenementen in hetzelfde weekeinde, zoals het Zwolle Design Festival, DRAADloos Straatmuzikantenconcours, de Food Innovation Market van Kennispoort Regio Zwolle, de Deltion Afstudeervoorstellingen en de Zwolse Boekenmarkt.   

Het festival is vrij toegankelijk, want kunst en cultuur zijn voor en van iedereen! Op het terrein kun je geven wat je kunt missen. 

Meesterschap

[Meesterschap: het beheersen van je vak, ambacht of kunstdiscipline. Om meester te zijn, moet je minstens tienduizend uur hebben gemaakt.]   

Het ambacht verdwijnt. We worden tweedimensionale mensen. Alles gaat via het scherm. We printen onze huizen en onze stoelen. We zetten AI in om verhalen en poëzie te schrijven. Een mooi schilderij maken, dat kan via de app. Maar die echte meesters, die bestaan nog. Meesters verdienen aandacht, meesterschap is onmisbaar in een gezonde, evenwichtige maatschappij. Meesterschap zorgt voor zelfredzaamheid van de mens. Meesterschap helpt de persoonlijkheid ontwikkelen in kwaliteiten als geduld, het accepteren van variatie en diversiteit, volharding, oog voor schoonheid en verhoudingen, en trots op de eigen kwaliteiten. Tussenland 2024 toont de meesters in hun discipline. En de meesters laten jou ervaren wat hun vak inhoudt!  

The Big Why achter alles wat we doen weten? Als eerste de nieuw-geboekte artiesten voor onze evenementen ontdekken? Word dan lid van onze Facebook community en verbind je met onze idealen.
Verhalen bouwen bruggen tussen mensen van verschillende culturen, leeftijden en achtergronden. Alle mensen samen geven vorm aan de cultuur van een stad, van een land. Ontmoet gelijkgestemde kunst- en cultuurliefhebbers en krijg waardevolle achtergrondinformatie over onze events. Meld je nu aan!