Harry de Smaakspecialist levert heerlijkheden voor Tussenland Speciaalbar

“Cultuur en slowfood: een goede kruisbestuiving”

“Ik vind het mooi om cultuur en goede voeding te combineren; je trekt foodies naar een evenement waar ze cultuur kunnen ontdekken. En je trekt cultuurliefhebbers naar een evenement waar ze heerlijke en eerlijke voeding kunnen proeven. Het gaat in beide gevallen over smaak. Dus dat is een goede kruisbestuiving.”

Aan het woord is Harry Schonewille, alias de Smaakspecialist. Voor het strelen van de smaakpapillen en het ondersteunen van eerlijke productie door lokale boeren, openen we op Tussenland een bar met Zwolse speciaalbieren en kwaliteitswijnen en allerlei heerlijke Slow food-happen. De bieren en happen zijn afkomstig van Harry. De wijnen worden geleverd door vinotheek Henri Bloem, die meer dan duizend verschillende wijnen verkoopt, rechtstreeks afkomstig van de wijnboer.

Lokaal is lekkerder
Harry de Smaakspecialist is een begrip in Zwolle. Tijdens zijn jeugd op het platteland ontdekte hij al dat lokaal geteelde producten gewoon lekkerder zijn. Met zijn delicatessenwinkel en webshop zet hij dat Slow Food principe door. Binnen deze internationale voedselorganisatie gaat het om Good, Fair & Clean. “Dat betekent: goede en smaakvolle producten voor een eerlijke prijs voor zowel producent als consument; met respect voor de natuur geproduceerd. Van zo dichtbij mogelijk.” Dat is dus lekkerbekken met een goed gevoel! “Door lekkerder te eten, kun je echt de wereld verbeteren!”

Verbinding en kennisoverdracht

Harry levert zijn producten aan heel veel mooie restaurants in Zwolle, en sinds enige jaren ook aan onze festivals. “Door het leveren van lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel willen we verbinding creëren tussen de boeren en de ondernemers in de regio Zwolle. Dat doe ik ook met De Smaak van Zwolle, een food-evenement waar boeren en voedselproducenten uit de regio hun producten verkopen. Verbinding én kennisoverdracht vormen de leidraad van dit evenement. Want als je er meer over weet, dan kan je ook bewustere keuzes maken voor gezonde, eerlijke en heerlijke voeding.”