FESTIVAL HET TUSSENLAND

2 tm 4 juli & 9 tm 11 juli 2021

Over Festival Het Tussenland

Festival Het Tussenland is een festival voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. Het festival is een combinatie van liveshows aan de Thorbeckegracht in Zwolle, audiotours in de regio en livestreams van voorstellingen die de mensen thuis kunnen bekijken. Dit jaar wordt nog een beperkte editie gehouden wegens de geldende Coronamaatregelen. De komende jaren gaat Festival Het Tussenland uitgroeien tot een regionaal evenement met liveshows in alle vier de provincies die vallen onder de Regio Zwolle.

 

Missie en visie Festival Het Tussenland

Tussenland is een festival dat wortelt in cultural heritage in de breedste zin van het woord, dat terugvoert op de ‘roots’ van de kunsten, in de vorm van storytelling, muziek en circus- en danstheater. Festival Het Tussenland richt zich op de rijkdom, het erfgoed van het gebied waarin wij wonen: de historie, de verhalen, de muziek, de kunsten. Een rijke culturele samenleving is een samenleving waarin mensen zich verbonden voelen met elkaar en met hun omgeving. Dat is waaraan we werken met Festival Het Tussenland.

Zwolle Unlimited
Tussenland is onderdeel van Zwolle Unlimited, dat gezien kan worden als de festivalparaplu van de Regio Zwolle. Onder deze paraplu worden jaarrond diverse festivals en evenementen georganiseerd voor zowel jongeren en kinderen als volwassenen.

NAAR DE WEBSITE EN PROGRAMMA

OFFLINE PROGRAMMA

Festival Het Tussenland houdt in de eerste twee weekenden van juli zes liveshows die ieder driemaal per dag spelen. Dichters, storytellers, circus- en dansartiesten, rootsmuzikanten: ze komen allemaal voorbij in een anderhalfuurs festivalconcept dat geheel Coronaproof wordt uitgevoerd.

DUOTICKETS BEKIJKEN

AUDIOTOURS

In de provincies die horen bij de Regio Zwolle worden historische en theatrale audioroutes ontwikkeld; in Elburg, Ommen, Frederiksoord en Zwolle. Fiets, loop of rijd met je route op je telefoon en je oortjes in en leer meer over spiritueel leraar Krishnamurti, de Koloniën van weldadigheid, de geschiedenis van het Zuiderzeestadje Elburg en over de toegankelijkheid van Zwolle.

BINNENKORT BESCHIKBAAR

ONLINE PROGRAMMA

Om het publiek meer mogelijkheden te bieden dan alleen de liveshows en de audiotours, gaat Festival Het Tussenland langere voorstellingen uitzenden via haar eigen livestream studio. Talkshows met voordrachten van schrijvers, live gespeelde vertelvoorstellingen van internationale topvertellers; koop een kaartje en geniet gezeten in je eigen leunstoel.

BINNENKORT BESCHIKBAAR