NB: voor bijna alle audiotours heb je de app “Voicemap” nodig, deze kun je gratis downloaden in jouw appstore of playstore.

AUDIOTOURS FESTIVAL TUSSENLAND

Ontdek de historische verhalen uit je leefomgeving met de audiotours van Festival Het Tussenland! Gewoon met je mobiele telefoon en twee oortjes in, kun je een audiotour fietsen, rijden of lopen. Coronaproof en heel interessant! 

“Dit is de grond waarop wij leven. De bodem waarin we geworteld zijn geraakt, waaruit we geboetseerd werden. De rijkdom van de regio waarin wij wonen is enorm. Regio Zwolle, waar onze woonplaats ook onder valt, is een heel diverse regio; er vallen 22 gemeenten en vier provincies onder die ieder een heel eigen karakter hebben. Drenthe met haar oergronden, Flevoland met haar aan de zee ontworstelde jonge kleibodem, Gelderland met haar zandgronden en hooggelegen bossen, Overijssel met haar veelzijdige waterrijke lage veengebieden en open cultuurgronden. Al deze gebieden worden verbonden in de nek van ons land, het tussenland tussen de kop en de romp van Nederland. Een gebied met een schat aan historie en cultuur. Voel je verbonden met dit land waarop je leeft en woont, werkt en liefhebt, fietst en wandelt.”

Een schat aan verhalen via je mobiele telefoon
Festival Het Tussenland wil de cultuur en historie van Regio Zwolle zichtbaar maken, de rijkdom laten zien, verhalen van internationale allure opdiepen uit die uiteenlopende en toch zo met elkaar verweven gebieden. Het erfgoed tonen aan ieder die zich verbonden wil voelen. In de provincies die horen bij de Regio Zwolle worden historische en theatrale audioroutes ontwikkeld; in Elburg, Ommen, Frederiksoord en Zwolle. Fiets, loop of rijd met je route op je telefoon en je oortjes in en leer meer over spiritueel leraar Krishnamurti, de Koloniën van weldadigheid, de geschiedenis van het Zuiderzeestadje Elburg en over de historie van Zwolle.

HOE WERKT DAT?

Het Zielenpad

Het Zielenpad is een heerlijke fietsroute in en rond Zwolle, van de IJssel tot aan de Vecht. langs openbare kunst in deze prachtige Hanzestad. Startend bij industrieel erfgoed De IJsselcentrale in Zwolle-Zuid, slingerend langs dijken en door stadse stegen, om te eindigen bij kunstwerk De Zielenschepen naast Beeldentuin De Anningahof. Hier kunt u tegen betaling de prachtige beeldentuin bezoeken.
De naam Zielenpad heeft haar oorsprong in het ‘van ziel naar ziel’ fietsen. Sil is het oud-Friese woord voor sluis of waterloop. De eerste ‘ziel’ die je op deze route tegenkomt, zijn de monumentale Katerveersluizen. De laatste zijn de Zielenschepen van kunstenaar Cornelius Rogge. De Anningahof is een van de informatiepunten van KUNSTWEGEN, op vertoon van de audiotourapp kan je daar het Kunstwegenmagazine en de Kunstwegen routekaart en een kopje koffie krijgen.

Locatie: Zwolle

Dit is een fietsroute in opdracht en in samenwerking met Kunstwegen tot stand gekomen

IK WIL DEZE AUDIOTOUR DOEN

Een nieuw begin in Frederiksoord

Eén op de zestien Nederlanders stamt af van een bewoner van de Koloniën van Weldadigheid. In dit grootschalige, maatschappelijke experiment werden aan het begin van de negentiende eeuw landlopers, bedelaars en ook weeskinderen uit het hele land gedwongen gehuisvest en tewerkgesteld. Nederlanders die in armoede leefden en een nieuwe kans zochten, mochten uit vrije wil meedoen aan dit experiment in de Koloniën. Dat laatste gebeurde in Wilhelminaoord en Frederiksoord in Drenthe. Hoe voelden de bewoners zich? Loop rond waar zij leefden en werkten, luister ter plaatse naar hun verhalen uit het leven gegrepen.

Locatie: Frederiksoord

IK WIL DEZE AUDIOTOUR DOEN

Van Opgezwolle tot nu

Belangrijke helden uit de nationale hiphopscene komen uit…Zwolle! Zij hebben er hun eigen holy grounds; inspirerende plekken waar beats en tracks zijn ontstaan, waar nieuwe artiesten zijn geboren. Deze tour is opgezet samen met de nestors van de scene: Rico, Sticks en Typhoon. Je bezoekt de holy grounds en hoort nieuwe en oude tracks in verschillende hiphopstijlen, speciaal voor deze tour gemaakt door de nieuwe generatie: Ness, Zino Chavez, Oost-Wanted, Nonchelange en Piet Junior.

Locatie: Zwolle

IK WIL DEZE AUDIOTOUR DOEN

Langs de oevers van de Aa

Het riviertje de Aa stroomt nog altijd door de binnenstad van Zwolle; maar verborgen onder de stenen van de straten. Daar, langs die oevers, spelen de historische verhalen zich af die audioverteller Bernadet van der Veen jou vertelt. Menshoge illustraties, muziek- en geluidsfragmenten begeleiden je op je tocht. Over de enorme watersnoodramp in Zwolle, over de haven en over de juffers en wat die te maken hadden met de Jufferenwal. I.s.m. ANNO, museum in de maak.

Locatie: Zwolle

IK WIL DEZE AUDIOTOUR DOEN

Vrijuit Zwolle – voor mensen met een lichamelijke beperking

Audioroute Vrijuit in Zwolle voert langs bijzondere historische plekken in de stad die te maken hebben met vrijheid en toegankelijkheid. De route is volledig geschikt gemaakt voor lichamelijk beperkten. Voor visueel beperkten en auditief beperkten zijn speciale tours gemaakt die u ook op deze site kan vinden. Bewegingsvrijheid voor burgers, vrijheid van geloof, vrije toegang tot gezondheidszorg en fysieke toegang tot een stad zijn richtinggevend geweest bij de samenstelling van deze audioroute. Geniet van verdedigingswerken, gasthuizen en kerken op deze historische tour. In samenwerking met Stichting Toegankelijk Zwolle.

Locatie: Zwolle

Dit is een wandelroute, toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking.

IK WIL DEZE AUDIOTOUR DOEN

Vrijuit Zwolle – voor mensen met een visuele beperking

Voert langs bijzondere historische plekken in Zwolle en is volledig geschikt gemaakt voor visueel beperkten. De route is te volgen door iedereen, beperkt of niet. Een toegankelijke en inclusieve samenleving betekent dat iedereen zo zelfstandig en gelijkwaardig mogelijk mee kan doen aan de maatschappij. Wat je achtergrond ook moge zijn, hoe je leefsituatie ook is, welke (on)mogelijkheden je gezondheid met zich meebrengt, tijdelijk of permanent.

Locatie: Zwolle

IK WIL DEZE AUDIOTOUR DOEN

Vrijuit Zwolle – voor mensen met een audiotieve beperking

Voert langs bijzondere historische plekken in Zwolle en is volledig geschikt gemaakt voor audiotief beperkten. De route is te volgen door iedereen, beperkt of niet. Een toegankelijke en inclusieve samenleving betekent dat iedereen zo zelfstandig en gelijkwaardig mogelijk mee kan doen aan de maatschappij. Wat je achtergrond ook moge zijn, hoe je leefsituatie ook is, welke (on)mogelijkheden je gezondheid met zich meebrengt, tijdelijk of permanent.

Locatie: Zwolle

BINNENKORT BESCHIKBAAR

Elburgs erfgoed

Het pittoreske stadje Elburg is tussen 1392 en 1396 als één geheel gebouwd in opdracht van de Hertog van Gelre. Als een enkele bonbon op een vlak presenteerblad ligt er aan de voormalige Zuiderzee een goed bewaard, vierkant, rechtlijnig opgezet Hanzestadje met rijk geornamenteerde deuren en fraaie gevels. Gebouwd voor de voetganger en prachtig bewaard gebleven.

Locatie: Elburg

BINNENKORT BESCHIKBAAR

Krishnamurti

Ommen werd begin twintigste eeuw het hart van de Orde van de rijzende zon. Krishnamurti was de eerste Indiase goeroe of spiritueel leraar die vaste voet aan Nederlandse bodem kreeg. Als gevolg van de gulheid van een aantal rijke volgelingen vestigde de orde zich op Kasteel Eerde in Ommen. Jarenlang lieten duizenden Nederlanders en buitenlanders zich inspireren en geestelijk voeden tijdens de Sterkampen die door de orde in de bossen langs de Vecht georganiseerd werden. Het Kasteel had ook na Krishnamurti een turbulente geschiedenis. Het werd door de Duitsers gebruikt als concentratiekamp en tegenwoordig is er Internationale school Eerde gevestigd.

Locatie: Ommen

BINNENKORT BESCHIKBAAR

HOE WERKT HET?

De app Voice Map is jouw audiotour gids op je eigen mobiele telefoon. Je kunt een audiotour lopen wanneer je maar wilt, en hoe vaak je maar wilt. Zo werkt het:

Ticket via de website.

 1. Klik op de audiotour van je keuze en koop het gewenste aantal kaartjes. Je ontvangt voor elke ticket een couponcode, die je in de app op je telefoon moet invoeren.
 2. Download de app VoiceMap op je mobiele telefoon via je Play Store of App Store.
 3. Zoek in de Voice Map naar button tourcodes
 4. Vul de ontvangen tourcode in code invoeren
 5. VoiceMap download nu de gewenste Audiotour
 6. Na het downloaden heb je geen internetverbinding meer nodig.
 7. Doe je koptelefoon op, of je oortjes in. Veel plezier met je audiotour!

Ticket direct via de App kopen

 1. Download de app op je mobiele telefoon via je Play Store of App Store.
 2. Maak een login aan en zet de taal naar 'Nederlands'.
 3.  Zoek in de Voice Map app op 'Zwolle'.
 4. Kies welke van de audiotours je wilt lopen.
 5. Betaal de audiotour
 6. Nu kun je de audiotour downloaden. Na het downloaden heb je geen internetverbinding meer nodig. 
 7. Doe je koptelefoon op, of je oortjes in. Veel plezier met je audiotour!

 

Over Voice Map
Voice Map biedt wereldwijd Self Guided GPS Tours aan. Van Parijs tot Los Angeles, van Praag tot Zwolle. Voice Map wijst je de weg en drapeert verhalen over de kunst, de natuur en de gebouwen om jou heen. Verken jouw omgeving op je eigen tijd. De wereld is gemaakt van verhalen: luister maar!

voicemap.me