Het WereldBeroemde VerhalenFestival komt terug. Een festival vol kansen voor theatermakers uit Zwolle en de regio. In een snelkookpanconcept werken makers onder professionele regie aan een eigen voorstelling, die ze spelen tijdens WBVF op 9 en 10 april. WBVF is een kans om nieuw repertoire op te bouwen en je in de picture te s spelen van theaterbureaus en andere boekers. Dien voor 1 februari je voorstel in of stuur dit bericht door naar theatermakers die je kent!
 
Eisen aan het concept

Alle vormen van theater zijn toegestaan. Van verteltheater en muziek- en bewegings/danstheater tot documentair theater etc. De voorstelling moet gebaseerd zijn op een wereldberoemd verhaal: fictief of non-fictief. Tijdsduur van de voorstelling mag maximaal 15 minuten zijn. Het mag voor volwassenen zijn of voor kinderen. Maak je iets voor kinderen, dan moet de voorstelling speelbaar zijn voor kinderen tussen 4 en 10 jaar oud. We gaan uit van gebruik van zo weinig mogelijk techniek en middelen. Je stuurt zowel een concept van je voorstelling in als een synopsis van het verhaal.

Het proces & de data

1 februari is de deadline voor indienen van je voorstel. De concepten worden in de eerste week van februari beoordeeld door de artistieke leiding van het festival en daarna gaan de gekozen makers direct aan de slag.
In twee maanden tijd maak je een eigen voorstelling van vijftien minuten. Samen met een regiseur plan je de data in waarop jullie jouw voorstelling gaan uitwerken.
Je voorstelling ga je veelvuldig spelen tijdens de theaterroutes van WBVF op 9 en 10 april. Er is een theaterroute voor volwassenen en een theaterroute voor kinderen, met vier voorstellingen per route, waarvan jouw voorstelling er één is. De routes voeren het publiek langs toffe speellocaties, van winkels tot kerken, in de binnenstad van Zwolle.
Je hebt ook de kans – na beoordeling – om je voorstelling nogmaals te spelen op Festival Het Tussenland op 3, 4 en 5 juni. Er is een bedrag beschikbaar per gemaakte voorstelling.
Voorwaarde voor deelname is je beschikbaarheid op alle hier genoemde data én beschikbaarheid op minimaal 2 tot 3 regiedagen in de maanden februari en maart.

Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden?
Zend je voorstel in voor 1 februari!
Formulier voor inzending klik hier of op de knop hieronder.
Contactpersoon voor informatie: Rob Bults 0650252300

VOORSTEL INZENDEN