MIDWINTER SPOOKTOCHT

Deze audioroute is een combinatie van griezelen en horror en speelt zich af langs de rafelranden van de binnenstad. Donkere stegen, enge garages, plotselinge geluiden, onverwachte aanwezigheid van….ja van wie eigenlijk? Vlucht! Vlucht voor die stem! Fluisterend in jouw oren leidt de audioverteller je rond, maar ook de verteller wordt soms aan de kant geschoven…. Wie is hier het slachtoffer? In een hoorspelachtige compositie word je meegenomen. Door theatermakers en verhalenvertellers Sheeyla Gerard en Jordy Roeten en andere stemacteurs. Voor volwassenen en voor kinderen vanáf 12 jaar.

TICKETS MIDWINTER SPOOKTOCHT BINNENKORT BESCHIKBAAR

ANDERE SPOOKTOCHTEN

Griezelen, horror, fijne spanning en ontroering: voor ieder is er wat wils in de audiotours die de artistieke leiding van Zwolle Unlimited heeft samengesteld voor volwassenen en 12+.

De Witte Wieven Spooktocht (volw. en 12+)

Muzikale en theatrale griezeltocht waarin audio en video worden gecombineerd. Een eigentijdse bewerking van een oeroude Germaanse sage over de witte wieven, de nevelvrouwen die opduiken uit de mist en kwade zaken doen. Ze leiden je langs verschillende volksverhalen en sprookjes waarin de vrouw de hoofdrol vertolkt. Laat je meevoeren langs historische locaties en geniet van dit hoorspel door tientallen acteurs, gecombineerd met muziek en zang en scènes op video. Onder regie van theatermaker Lieke van der Vegt. 

Circa twintig amateurspelers werden in de aanloop naar dit project geregisseerd in professionele ‘snelkookpansessies’. Door het 3D-effect dat in de audio-opnames is aangebracht, is het noodzakelijk om deze tocht met je ‘oortjes’ in te lopen. 

TICKETS BINNENKORT BESCHIKBAAR

De Bloedende Zwaan Lichtbeeldenroute (volw. en 12+)

De Bloedende Zwaan is gebaseerd op een oude heldensage uit Zweden, die raakt aan de actualiteit van vandaag. Een jonge ridder wil ‘het hoogste dienen’ en de ‘zwakkeren helpen’ maar moet daarvoor onvoorstelbare offers brengen. Over het overwinnen van je angsten en twijfels en over boven jezelf uitstijgen. Deze route wordt gemarkeerd door een serie sfeervolle lichtbeelden waarmee de ondernemers van de binnenstad de straten en pleinen hebben versierd.  

TICKETS BINNENKORT BESCHIKBAAR