MISSIE EN VISIE

MISSIE

Zwolle Unlimited wil een breed publiek bewust maken van de waarde van verhalen in het dagelijks leven, maatschappelijk, cultureel én financieel.

Het festival wil met verhalen bruggen slaan tussen mensen van verschillende culturen, leeftijden en overtuigingen, door juist díe verhalen te vertellen, die nodig zijn voor een duurzame en inclusieve wereld.

VISIE

De oeroude en de hedendaagse verhalen zijn ons kompas voor de duurzame en inclusieve wereld waar we met zijn allen naartoe moeten.

Het vertellen van en het luisteren naar verhalen biedt ons sinds mensenheugenis grip op de wereld waarin we leven. Verhalen verklaren de wereld om ons heen, geven richting in onzekere tijden en bieden ons een instrument om – naast onze verbeelding – onze ervaringen, zorgen, ideeën en kennis met elkaar te delen. Storytelling is op 25 januari 2020 uitgeroepen tot immaterieel erfgoed. Festival Zwolle Unlimited maakt deel uit van de Federatie Nederlandse Vertelorganisaties, die zich hiervoor heeft beijverd. Een verhaal ligt aan de basis van bijna alles. Voor het maken van een lied, een schilderij, een dans, een film, een politiek betoog, een reclameboodschap, een rede op een begrafenis: altijd heb je eerst een verhaal nodig. Het verhaal is het vertrekpunt en eindpunt van alles, ook van onszelf als mens. Wat overblijft van ons zijn verhalen. Pas als die niet meer verteld worden, zijn we écht vergeten…