Aan de oproep dat de officiële opening van Festival Tussenland ‘voor iedereen’ was, hadden veel mensen gehoor gegeven. De Grand Opening van ons sympathieke gratis toegankelijke Zwolse festival op vrijdag 26 mei om 17.00 uur was een feest van circus, muziek, storytelling en ontmoeting. Dit hele weekeinde zijn er honderden voorstellingen in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle.  

Festivaldirecteur Rob Bults verwoordde het in zijn openingspraatje: “Kunst en cultuur zijn voor iedereen. Met ons festival streven wij naar een verbonden, bruisende stad waarin iedereen kan meedoen!”.  

Jonge Zwolse acrobate 

De opening werd verzorgd door de Flying Acrobats, voorafgegaan door de Zwolse jonge acrobate Sofia van Veen. In haar theatrale circusact Eters combineerde zij de eenwieler met jonglage en, heel knap, een jiddisch lied. Ze werd op akoestische gitaar begeleid door Ksenia Marasanova. Ze kregen een daverend applaus. Daarna volgden hilarische stunts van The Flying Acrobats. Op swingende sixties muziek, met een springsteiger, een trampoline, een net in de lucht en een hoop misverstanden haalden drie generaties acrobaten de meest fantastische capriolen uit. De internationale topact Juggling Tango, tangodans met jonglage, luidde vervolgens de avond in, met verhalenvertellers uit Engeland/Jamaica, Wales/Nigeria en Nederland. Het publiek stroomde na de opening naar de vele festivaltenten en strobalentheaters. Ook konden mensen zelf vertellen in de Ceilidh, een traditioneel Iers/Schots open podium op het eilandje in de Zwolse stadsgracht. Al met al een heerlijk begin met veel bezoek. Het weer belooft fantastisch te worden. Ook in de Zwolse binnenstad staan circusacts en muziek gepland. 

Partnerevenementen 

Er zijn diverse partnerevenementen in hetzelfde weekeinde, zoals het Zwolle Design Festival, de Kunst & Creatief Markt, Draadloos Straatmuzikantenconcours, de Kennispoort Food Innovation Market en de Deltion Afstudeervoorstellingen. 

Festival Het Tussenland is één van de evenementen van Festivalplatform Zwolle Unlimited. Bekijk de volledige programmering van Tussenland op www.festivaltussenland.nl