PARTNER FESTIVALS 

CULTUUREDUCATIE FESTIVAL WOEST

Tijdens WOEST dompel jij je onder in de wereld van kunst, cultuur, media, techniek, natuur en wetenschap. Je neemt deel aan een programma van inspirerende voorstellingen en workshops. Een bijzondere en onvergetelijke ervaring waarin je meer leert over jezelf en de wereld om je heen.

Waar staan we voor?
WOEST is uitgegroeid tot het grootste cultuureducatiefestival van Nederland en is inmiddels meer dan een festival.

WOEST is de aanjager van vernieuwing in het cultuuronderwijs met kunst als uitgangspunt. Want kunst zorgt ervoor dat we onze verbeelding aanwakkeren. Dat we werelden bedenken die er nog niet zijn. We zeggen wel eens: bij WOEST heerst een gezonde chaos! Hier mag jij creëren door aan te klooien, door te proberen en door fouten te maken en bovenal door te ontdekken waar jouw talenten liggen.

NAAR WEBSITE

VERTELLERSGILDE – TALENTONTWIKKELING

In samenwerking met het Vertellersgilde van Stichting De Verhalenboot leiden wij op tot het ambacht van verhalenvertellen. Zwolle Unlimited is hierbij één van de belangrijkste podiumplekken voor jonge vertellers tussen de 12 en 25 jaar. Het vertellen is een kleinschalige discipline in het
totale podiumaanbod in Nederland en daarbuiten, maar een oeroude discipline die drager is van waarden, historie, vermaak, wijsheid en traditie. Er zijn geen reguliere opleidingen voor. Door het opleiden van jongeren tot verhalenvertellers is de discipline ook in de toekomst professioneel, sterk en levend te houden. We kunnen jonge mensen interesseren voor het zelf uitvoeren van dit ambacht. Als ze jong beginnen, hebben ze de tijd om het gewenste niveau te bereiken en om
deze kunstvorm langdurig uit te dragen, te stimuleren en te verbreiden.

DRAADLOOS HESZ

De Zwolse horeca voegt haar eigen karakter toe aan de zondagmiddag van het festival. Akoestische straatmuzikanten kunnen op de terrassen in de gehele binnenstad live van zich laten horen. De artiesten reizen van terras naar terras. Het publiek geniet elk halfuur weer van een nieuw concert. Zo wordt een heel breed publiek dat graag verblijft in de binnenstad van Zwolle, verbonden met het festival. Aan het concours zit een prijs vast. DRAADloos wordt begin van de avond afgesloten op het hoofdpodium op het Smulerf van Zwolle Unlimited met een spetterende finale, tijdens welke een winnaar van de dag wordt gekozen. Elk jaar is dit weer een feestje van bezoekers die mee zijn gereisd van de Zwolse terrassen, achter hun lievelingsmuzikant aan.