Pidgin Zwolle

Bestaat er heimwee naar een taal? En kun je een taal maken waarin iedereen zich thuisvoelt? Kunstenaar Ahilan Ratnamohan presenteert Pidgin Zwolle, de nieuwe taal van de stad! Kom jij kennismaken?

In de afgelopen maanden heeft Ratnamohan allerlei inwoners van Zwolle gesproken die het Nederlands als tweede taal hebben. Samen hebben ze gesproken over hun verschillende moedertalen en de moeilijkheden die ze tegenkomen als ze Nederlands spreken. Ze maakten een lijst met woorden die ze missen, met grammatica die ze willen veranderen of lastig vinden en met mogelijke regels voor uitspraak. Met het Nederlands als beginpunt begonnen ze al deze woorden en grammatica toe te passen en richtten ze de nieuwe taal Pidgin Zwolle op.

 
Op Tussenland kun je voor het eerst kennismaken met deze nieuwe taal. We richten tijdelijk het Pidgin Zwolle Instituut op. Hier kun je een les volgen van de Oprichters, een lezing over de nieuwe taal bijwonen en ten slotte de feestelijke openingsceremonie meemaken. Aan het eind is er zelfs de gelegenheid om je eigen woorden aan te dragen en samen in gesprek te gaan over de nieuwe taal.
 

Pidgin Zwolle is een project van productiehuis Explore the North, De Nieuwe Wintertuin en kunstenaar Ahilan Ratnamohan (onderdeel van Brussels kunstenaarscollectief ROBIN) en wordt vanuit de Proeftuin Meertaligheid ondersteund door We the North.

https://pidginx.com/