Plezier hebben met (h)eerlijke pannenkoeken

Op Tussenland kun je smullen van heerlijke pannenkoeken, geserveerd door leuke en bijzondere mensen. Met eieren, melk, spek en kaas rechtstreeks van de boer uit Zwolle. Natuurlijk aangevuld met de eigen heerlijke pannenkoekmix van het merk Heerlijk uit de Streek. Een echte Zwolse pannenkoek dus.

Heerlijk uit de Streek is één van de vier merken die worden geproduceerd door Bakselz. & Borrelz. Zij bieden hiermee werkplekken aan voor jongvolwassenen met afstand tot de arbeidsmarkt. Bianca Bastiaan is initiatiefnemer van Bakselz. & Borrelz.: “We maken onze fooditems met een groep stoere jongvolwassenen. Handmatig stellen zij de heerlijkste halffabrikaten samen zoals pannenkoekmixen, broodmixen, cakemixen en zelfs soepmixen. Daarmee kun je zelf aan de slag in de keuken, maar tijdens Tussenland bakken zij in onze foodtruck voor jou een lekkere pannenkoek!”

Het werk voor Heerlijk uit de Streek is voor de jongvolwassenen geen dagbesteding maar een betaalde werkplek speciaal voor hen, vertelt Bianca. “Onder begeleiding van interne jobcoaches werken deze jongeren niet alleen aan de heerlijkste producten maar ook aan eigen toekomst. Daartoe leggen we ook connecties met andere bedrijven. ”

Duurzaam voor mens en milieu

Het team van Bakselz. & Borrelz. maakt de producten allemaal met de hand. Elk merk wordt gemaakt door vaste medewerkers die er alles van weten. “Er gaat veel tijd en energie zitten in het vullen van een pot of zakje. Ik wil de consument ervan bewust maken dat je een eerlijker product koopt wanneer het is gemaakt door mensen in plaats van door machines. Door met mensen te werken bespaar je stroom en bied je kansen aan degene voor wie een reguliere werkplek nog net een stap te ver is. Niet in de bijstand en thuiszitten, maar lekker aan het werk zijn! Zo helpen we elkaar.”

Bianca weet uit haar eigen ervaring met overspannenheid hoe belangrijk het is dat er iemand naast je komt staan die zegt: ‘Kom op, jij kunt dit!’. “Bij Heerlijk uit de Streek kan je jezelf zijn en op je eigen manier werken op je eigen tempo. Daarbij kun je ook ontdekken wat je leuk vindt en wat niet, met de focus op wat je juist wél kan. Je hoeft niet steeds maar door te stampen. Het enige wat je móet, is plezier hebben!”

www.heerlijkuitdestreek.nl