PROGRAMMA INFO

ZWOLLE UNLIMITED 2021

Het programma van ons festival is een kleurrijke mix van disciplines. De editie van mei 2020 moest als gevolg van de Coronacrisis worden doorgeschoven naar volgend jaar. Zodra er meer bekend is over het programma, zullen we je dat laten weten op deze pagina. In de tussentijd kun je in ieder geval alvast kijken naar de onderdelen waaruit ons programma is opgebouwd.

Zet alvast in je agenda! 4, 5, 6 juni 2021

ALS CONFETTI OVER DE STAD

TRADITIEDRAGERS

Plaats bieden aan de traditiedragers die we in de wereld nog hebben.
Zij dragen letterlijk duizenden orale verhalen met zich mee. In deze snelle wereld zijn zij, net als honderden generaties voor hen, bezig de orale verhalenbibliotheek die hun cultuur bevat, voort te dragen. Door te vertellen, en te vertellen, en te vertellen….

ALS CONFETTI OVER DE STAD

GROTE SHOWS

De internationale en nationale storytellers die de grote storytelling shows neerzetten vanuit een gevoel van noodzakelijkheid. Meesters uit de hele wereld, die adembenemende voorstellingen voor je meenemen. De ware kunstenaars.

ALS CONFETTI OVER DE STAD

NEXT GENERATION

Nieuwe vertellers uit de diverse storytelling opleidingen die Nederland rijk is en uit de urban scene. Veel personal storytelling. Veel multidisciplinaire voorstellingen. Veel premières. In samenwerking met het gelieerde Vertellersgilde NL, De Vertelacademie NL/BE, Storytelling School/ Storytelling Centre Amsterdam, PoetryCircle038, Songwriters Gilde, Hedon Productiehuis.

ALS CONFETTI OVER DE STAD

JEUGD
VOORSTELLINGEN

Traditionele verhalen op eigentijdse wijze verbeeld, voor kinderen en jongeren. Sprookjes, volksverhalen en legenden zeggen veel over onze cultuur en geven oude wijsheid door. Nationale, internationale vertellers en jonge nieuwe vertellers.

ALS CONFETTI OVER DE STAD

CEILIDH

Het publiek wordt uitgenodigd, zelf een verhaal te vertellen, een lied te laten horen, een gedicht of spoken word voor te dragen. Elke avond van het festival in een openlucht strobalentheater met een knappend vuurtje in het midden. De Ceilidh is een oeroude vorm van vermaak, waarbij het woord wordt gegeven aan het publiek zelf: om díe verhalen te vertellen die zij zelf noodzakelijk vinden.

ALS CONFETTI OVER DE STAD

ROOTSMUZIEK

Authentieke, ambachtelijke muziekstijlen die de tijd hebben doorstaan en van grote invloed zijn geweest op de huidige popmuziek. Vaak gingen ze samen met een verhaal of waren het gezongen verhalen. Denk aan: Oost-Europese folk, klezmer, blues, jazz, reggae, urban, Afrikaanse blues, fado, Ierse folk.

ALS CONFETTI OVER DE STAD

DANSTHEATER

Moderne dans met urgentie. Dans is van oudsher de expressievorm van mensen. De moderne dans is geënt op de oude dansvormen die bij vroegere volkeren hun belangrijke levensmomenten begeleidden; waarin ze hun emoties uitdrukten. De dans in onze programmering snijdt onderwerpen aan die het publiek een spiegel voorhouden.

ALS CONFETTI OVER DE STAD

CIRCUSTHEATER

Circus appelleert aan het oergevoel van ‘festival’. Als het circus kwam, liep de hele gemeenschap uit. De reizende kunstenaarsgemeenschap heeft mensen al eeuwenlang gefascineerd en geïnspireerd. Het hoge niveau van het ambacht, de tragedie en humor, brengen verwondering en verbazing en laten ons dichtbij onze angst en emoties komen. Door ambachtelijk circustheater
te programmeren, zowel op onverwachte plekken in de binnenstad als op het festivalterrein zelf, proberen we het publiek weer dichtbij die beleving te brengen.

ALS CONFETTI OVER DE STAD

ROUTES

In 2019 hebben we voor het eerst enkele routes toegevoegd; theatrale wandelingen op een bepaald thema, met elk drie of vier voorstellingen op bijzondere historische of visueel uitdagende locaties in de binnenstad. Deze routes waren een groot succes. Voor editie 2020 willen we de routes een centralere plek geven in ons festival. We kunnen op deze wijze het publiek in kort bestek kennis laten maken met veel verschillende artiesten van het festival.

Met de routes betrekken we de hele stad bij Zwolle Unlimited. De routes beginnen op de eerste dag van het festival tot de op één na laatste dag. Verhalenvertellers en andere artiesten doen de eerste dag een korte voorstelling in een route. De tweede dag spelen ze lange voorstellingen. Het publiek kan zich zo eerst oriënteren en op dag twee bewust kiezen. We verleiden ons publiek
zo tot het leren kennen van disciplines en artiesten die hen onbekend zijn. Tegelijk maken de toeschouwers kennis met de stad Zwolle. De routes worden intensief begeleid door personen die niet alleen de route kennen, maar ook relevante (historische) informatie over de locaties (en achterliggende organisaties) kunnen geven.