Onderwijs, maar dan anders. Zestig leerlingen van Onderwijsroute &jij organiseren de komende maanden kinderfestival Nemia en ze bedenken diverse impactprojecten voor op dat festival.  

Festivalplatform Zwolle Unlimited heeft zich verbonden met Onderwijsroute &jij van Openbaar Onderwijs Zwolle om zo deze art-based learning mogelijk te maken; een actieve, ontdekkende vorm van leren. Wekelijks werken dertig leerlingen aan de productie, programmering en marketing van Festival Nemia. De andere dertig leerlingen bedenken en produceren impactvolle maatschappelijke projecten, en gebruiken daarvoor Festival Nemia als speelveld.  

Vijfduizend kinderen op bezoek 
Festival Nemia is een tweedaags festival voor kinderen van 4 tot 12 jaar, geheel georganiseerd dóór VO-jongeren en stampvol met kinderdoeactiviteiten die prikkelen en uitdagen, sportief, spannend en creatief zijn. Er worden vijfduizend bezoekers verwacht. Festival Nemia wordt gehouden op 27 en 28 mei.  

Burgerschap en ondernemerschap  
Het nieuwe leren is uitgangspunt bij dit project: meedoen, zelf doen, en gaandeweg iets nieuws leren, dat is het credo. Het gaat zowel de school als het festivalplatform om actieve cultuurparticipatie en het opdoen van nieuwetijds-skills als burgerschap, persoonlijk leiderschap en ondernemerschap.  

Vruchtbare samenwerkingen 
Festivalplatform Zwolle Unlimited werkt voor Nemia-Impact nauw samen met Impacter Zwolle en studenten van Teachers’ College Windesheim die het leerproces begeleiden. Daarnaast zijn er studenten eventmanagement, vormgeving en design betrokken, van Cibap, Deltion, Landstede, Windesheim en Stenden.