Een verbonden, bruisende stad

Word jij mede-drager van cultuur en samenleving?

Als je partner wordt van Festivalplatform Zwolle Unlimited, dan wordt jouw organisatie deelgenoot van onderstaande ambities. Zwolle Unlimited is er voor diegenen die van Zwolle een bruisende, verbonden stad willen maken waar mensen graag leven, werken en naartoe komen. 

Steun cultuur, want het opent de deur naar zoveel meer: 

Bewoners van Zwolle verbinden met elkaar, met cultuur, met hun geschiedenis en met hun stad. Voor een verbonden, bruisend en divers leef- en vestigingsklimaat waarin de mensen voor elkaar zorgen en elkaar echt zien.

Een veelzijdig en doorlopend kunst- en cultuuraanbod creëren voor een brede doelgroep, dat er samen met de verbonden stadscultuur voor zorgt dat meer bezoekers vaker en langer naar Zwolle komen.

Optreedplekken bieden aan amateurkunstenaars, want kunstbeoefening zorgt voor persoonlijke ontwikkeling, meer creativiteit in het dagelijks leven en werk en voor gemeenschapsvorming.

Jonge kunstenaars opleiden, begeleiden en ontwikkelkansen bieden met het oog op hun verdere professionalisering en verbetering van hun toekomstperspectief. Versteviging van niche-kunstvormen zoals storytelling en circustheater.

Maak- en speelplekken bieden aan de vele kunstenaars die afstuderen aan Zwolse academies en mbo’s, zodat zij een beroepspraktijk kunnen opbouwen en hun innovatie- en creatiekracht kunnen inzetten voor het bedrijfsleven en de ontwikkeling van Zwolle en regio.

In al onze evenementen streven we naar maximale diversiteit en duurzaamheid. Daarin willen we voorleven en voorbeelden geven. De evenementen worden zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Daarnaast werken we aan bewustwording en vergroting van duurzaam en divers leven bij het publiek als het gaat om voedsel, sociale omgang en multiculturaliteit.

Festivalplatform Zwolle Unlimited

Organiseert jaarrond evenementen in Zwolle voor een heel diverse publieksgroep. De kleine kernorganisatie van Zwolle Unlimited wordt per evenement uitgebreid met een projectorganisatie. Zwolle Unlimited heeft een stevig netwerk en ruim twintig jaar ervaring met het organiseren van sociaal verbindende evenementen van hoge kwaliteit. Met haar evenementen bereikt dit festivalplatform jaarlijks ruim 75.000 bezoekers uit Zwolle, de regio en uit heel Nederland, en programmeert zij per jaar circa 200 artiesten van lokale, landelijke en internationale faam.

Maak deze evenementen mede mogelijk! 

FESTIVAL TUSSENLAND
Gratis toegankelijk driedaags festival voor een brede doelgroep, dat de binnenstad van Zwolle in de schijnwerper zet. Tussenland programmeert circustheater, storytelling en rootsmuziek van internationale klasse, in een eigenzinnige mix van volkscultuur en avantgarde. Met als doel: mensen verbinden met elkaar, met hun roots en met hun stad en op laagdrempelige wijze in aanraking brengen met kunst van topniveau. Toptheater en talentontwikkeling gaan op Tussenland hand in hand. Er zijn op dit evenement speelplekken voor de artiesten van WBVF, Vertellersgilde, afstuderende kunstenaars van de kunstopleidingen en Muzikantencollectief The Craic.

Publieksbereik op festivalterrein: 25.000
Publieksbereik in de stad en bij partners: 25.000
Deelnemende nieuwe makers: 40

FESTIVAL NEMIA
Tweedaags festival voor kinderen van 4 tot 12 jaar, geheel georganiseerd én geproduceerd door derdejaars scholieren van Onderwijsroute &Jij. Een project in het kader van het ontwikkelen en exploreren van vernieuwende vormen van onderwijs. Kinderen en hun ouders worden ondergedompeld in een speelse mix van actieve en receptieve kunstzinnige en culturele activiteiten. Samenwerking tussen Zwolle Unlimited, Openbaar Onderwijs Zwolle&Regio en Teachers’ College Windesheim. Met extra ondersteuning van studenten eventmanagement, vormgeving en design van Cibap, Deltion, Landstede, Windesheim, Stenden e.a. De scholieren verzorgen concept, PR, vormgeving, productie, crowdfunding en begeleiding op de dag zelf.

Publieksbereik: 5.000 kinderen
Deelnemende amateurs: 25
Deelnemende nieuwe makers: 30

IK TOON OP DE STOEP
Een samenwerking met Stadkamer Zwolle. IK TOON op de stoep wil amateurkunstenaars speelplekken bieden en tegelijkertijd een brede, diverse publieksgroep bereiken met kunst en cultuur, door het letterlijk tot op de stoep van de inwoners van Zwolle te brengen. Amateurkunstenaars melden zich zelf aan. Met drie trekkers en een platte wagen vol strobalen bezoeken ze alle wijken van de stad. De wagen wordt het podium, de strobalen de tribune. Het Vertellersgilde en Muzikantencollectief The Craic stromen in in dit evenement.

Publieksbereik: 3.000
Deelnemende amateurs: 150
Deelnemende nieuwe makers: 15-20

WERELDBEROEMDE VERHALENFESTIVAL
Dit festival biedt nieuwe Zwolse makers professionaliseringskansen, ontwikkelmogelijkheden en speelplekken. Onder professionele regie maken nieuwe makers nieuwe voorstellingen die worden getoond in wandelroutes langs bijzondere, historische of eigentijdse locaties in de binnenstad van Zwolle. Zo krijgen de gemaakte voorstellingen een extra dimensie en wordt het publiek uitgedaagd, zijn stad op een andere wijze te leren kennen. Door impresariaten uit te nodigen, vergroot WBVF de toekomstmogelijkheden en het vestigingsperspectief voor deze kunstenaars.

Publieksbereik: 1.500
Deelnemende amateurs: 30
Deelnemende nieuwe makers: 24

MIDWINTERSPOOKTOCHT
Een evenement waarbij sociale cohesie, amateurkunst, professionalisering van jonge theatermakers en talentontwikkeling hand in hand gaan. Inwoners van Zwolle spelen mee in een theatrale griezeltocht door de historische binnenstad. Jaarlijks krijgt een jonge theatermaker de kans, het concept te ontwikkelen en uit te voeren. Met theatrale coaching door professionele regisseurs en vertellingen van de jonge verhalenvertellers van het Vertellersgilde van Productiehuis De Verhalenboot.

Publieksbereik: 1.200
Deelnemende amateurs: 50
Deelnemende nieuwe makers: 10

CULTUUREDUCATIEFESTIVAL WOEST
Woest is een onderwijslaboratorium en een inspiratiebron waarin jongeren en docenten kennis maken met anders leren. Een samenwerking tussen Stadkamer en Zwolle Unlimited. Onderwijs in festivalsetting, waarin het onderwijsexperiment ruim baan krijgt. Ruim vierduizend scholieren uit Zwolle en regio krijgen in een week tijd tientallen workshops en voorstellingen aangeboden; ontwikkeld in een samenwerking van jongeren, kunstenaars en docenten. De workshops worden doorontwikkeld tot een blijvend, bruisend nieuw aanbod voor scholen. Het is zo gelijk een impuls voor onderwijsinnovators/ makers van nieuwe cultuureducatieve workshops.

Publieksbereik: 4.000 kinderen 300 volwassenen
Deelnemende amateurs: 12
Deelnemende makers: 30

AUDIOTOURS
Ontwikkeld met als doel, mensen weer te verbinden met hun leefomgeving en geschiedenis, en van Zwolle een aantrekkelijke stad te maken. Perfecte evenementoptie in alle jaargetijden en in tijden van zelfs de meest beperkende coronamaatregelen. Het publiek beluistert de verhalen tijdens wandelroutes langs de plekken waar de verhalen (mogelijk) plaatsvonden. Solo of in groepen te lopen met behulp van de mobiele telefoon. Deels gemaakt met behulp van nieuwe theatermakers en amateurspelers uit de stad. Momenteel zijn er 11 routes te volgen in/om Zwolle. Voorbeelden: Wie is Thomas? (Thomas a Kempis), Langs de oevers van de Aa (legendes en historie langs voormalig riviertje de Aa), Van Opgezwolle tot nu (langs de holygrounds van de hiphopscene, met nieuw geschreven tracks door nieuwe generatie rappers), Vrijuit Zwolle (speciaal voor mensen met een beperking – visueel, auditief, fysiek).

Publieksbereik: ca. 10.000
Deelnemende amateurs: variabel
Deelnemende nieuwe makers: variabel

INSPIRATIEROUTE CIRCULAIRE ECONOMIE
De samenleving van de toekomst is een circulaire economie. Maar wat houdt dat eigenlijk in? De Inspiratieroute leidt deelnemers langs ‘best practices’ van circulaire projecten uit Zwolle en regio, om te inspireren en motiveren zèlf meer circulair te gaan leven en werken. De Inspiratieroute maakt deel uit van de Week van de Circulaire Economie en is een samenwerking van Gemeente Zwolle, Regio Zwolle, Kennispoort Regio Zwolle en Festivalplatform Zwolle Unlimited.

Aantal bezoekers: 2000

PARTNEREVENTS EN SAMENWERKEN ORGANISATIES
Via intensieve samenwerkingen creëert Festivalplatform Zwolle Unlimited een fijnmazig web van dragers van onze (stads) cultuur en samenleving, die allemaal van Zwolle een bruisende, warme, verbonden stad willen maken waar inwoners en bezoekers graag naartoe komen.

Partner Events: Zwolse Boekenmarkt, Draadloos Straatmuzikantenconcours, Zwolle Design Festival, Food Innovation Market, Van Riek tot Vork, Pidgin Zwolle. Samenwerkingen: Bloks Boeken, Horeca Evenementen Stichting Zwolle, Kennispoort Regio Zwolle, Deltion, Windesheim (Teachers’ College & Event Management), Openbaar Onderwijs Zwolle & Regio (Van der Capellen sg, Onderwijsroute &Jij, Onderwijsroute 1014), Stadkamer, De Nieuwe Oost, IJsseldelta, Vechtdal Boert Bewust, Zwolle Fonds, Vertellersgilde, Jongeren Muzikanten Collectief The Craic, Cibap vakschool voor vormgeving, Refound, Gemeente Zwolle, Provincie Overijssel.