Midwinter Spooktocht – 16 & 17 december

Kaarten

Griezel jij mee tijdens de spannende theatrale spooktocht in Zwolle op 16 en 17 december? De eeuwenoude ijzige IJslandse legende van de trol Grýla komt tot leven. Dit monster leeft in de IJslandse bergen met haar dertien kerstkerels. Als de midwinter nadert, zegt men dat Grýla uit de bergen naar beneden komt, op zoek naar…. Mensenvlees! 

Heb je een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen of stuur een mail naar media@zwolleunlimited.nl

Midwinter Spooktocht naar oude 

IJslandse legende

Het publiek wandelt tijdens Midwinter Spooktocht in groepen een spannende tocht door onheilspellende stegen en donkere kelders in de Zwolse binnenstad. Er zijn tochten op de middagen en avonden. Met verhalen, theater en muziek worden het oeroude monster Grýla en haar kerstkerels tot leven gewekt. De Midwinter Spooktocht wordt gespeeld en verteld door een aantal verhalenvertellers samen met vele amateurspelers. Met een ‘escape’ in de laatste scène. 

Kinderroute: 60 minuten – 1,5 km
Volwassenroute: 90 minuten – 2,4 km

16 & 17 december – Grote Kerkplein

Kinderversie van de spooktocht

Speciaal voor kinderen in de leeftijd 4 tot en met 12 jaar is er een aangepaste spooktochtroute. Deze tocht voert ook door donkere stegen en langs bijzondere verstopte plekken, maar is net wat korter en net iets minder spannend. De inhoud is hetzelfde: met verhalen, theater en muziek worden de oeroude IJslandse trol Grýla en haar kerstkerels tot leven gewekt. Op kerstdag komt zij uit de bergen, op zoek naar stoute kinderen, om op te kunnen eten. Bestel snel je kaartjes! 

Duur: 60 min
Lengte: 1,5 km

16 & 17 december – Grote Kerkplein

Winterwarmte met livemuziek

Het publiek kan opwarmen en napraten in de sfeervolle circustent bij het vertrek- en aankomstpunt van de Midwinter Spooktocht; het Grote Kerkplein. Voor de gelegenheid is het plein omgedoopt tot Winterwarmte. Hier staat warme chocolademelk en glühwein klaar en brandt een heerlijk vuurtje. De tent heeft een doorlopende livemuziek-programmering met aanstekelijk bandjes. Een fijne plek voor een goed gesprek of een dansje. Het muziekprogramma in de tent is er niet alleen zaterdag en zondag, maar ook al op de vrijdagavond. 

16 & 17 december – Grote Kerkplein

Kunst- en Kerstmarkt  

Om de tent op het Grote Kerkplein en langs de Luttekestraat kan het publiek zaterdag en zondag genieten van de Kunst- en Kerstmarkt. Daar wordt werk tentoongesteld van lokale en regionale kunstenaars en creatieve makers, smult het publiek van typische kerstversnaperingen en zijn bijzondere decoraties te koop om huis en tuin te hullen in kerstsferen.  

16 & 17 december – Grote Kerkplein

Productiehuis De Verhalenboot i.s.m. ZwolleFonds

De Midwinterspooktocht is bedacht en gemaakt door het artistieke team en het productieteam van Productiehuis De Verhalenboot. De tocht staat onder regie van de Zwolse verteller en regisseur NinaDis Meeuwsen, zelf van IJslandse afkomst. De organisatie van de spooktocht is een samenwerking met de ondernemers in de Zwolse binnenstad, verenigd in het ZwolleFonds. Festivalplatform Zwolle Unlimited is mediapartner van het evenement.  

16 & 17 december – Grote Kerkplein

Vrijwilligers zijn het goud en de smeerolie 

Vele tientallen vrijwilligers zorgen ervoor dat het publiek onbezorgd kan genieten. Er zijn nog wat helpende handen nodig. De bemanning van de bar, de begeleiding van de routes, de op- en afbouw, de vuurtjes, de backstage verzorging en nog veel meer, worden gedaan door de vrijwilligers. Zij zijn het goud en de smeerolie.   

Veelgestelde vragen

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Sommige locaties passen maar een aantal mensen in. We raden je aan onze sociale media in de gaten te houden.
Mocht er een kaartje vrij komen dan zetten wij dat daar op. 

Kinderroute: 60 minuten – 1,5 km
Volwassenroute: 90 minuten – 2,4 km

Natuurlijk! Mits de gewenste tijd nog niet uitverkocht is. Stuur een mail naar media@zwolleunlimited.nl met daarin jouw ordernummer. Dan kijken we samen of de ticket geruild kan worden voor een andere tijd/dag.

Ja, iedereen die de route loopt moet een kaartje kopen.

De routes starten op het Grote Kerkplein. Daar is een speciaal punt waar alle routes starten, dit punt staat duidelijk aangegeven. Zorg ervoor dat je 10 minuten voor de starttijd aanwezig bent zodat er tijd is om tickets te controleren.

Je krijgt geen ticket op de mail, de bevestigingsmail is voldoende om te laten zien bij de kaartcontrole. Kom je er niet uit of ben je de mail kwijt? Neem dan contact op met media@zwolleunlimited.nl