16 & 17 december – Grote Kerkplein

IJslandse legende

Het publiek wandelt tijdens Midwinter Spooktocht in groepen een spannende tocht door onheilspellende stegen en donkere kelders in de Zwolse binnenstad. Er zijn tochten op de middagen en avonden. Met verhalen, theater en muziek worden het oeroude monster Grýla en haar kerstkerels tot leven gewekt. De Midwinter Spooktocht wordt gespeeld en verteld door een aantal verhalenvertellers samen met vele amateurspelers. Met een ‘escape’ in de laatste scène. 

Kinderroute: 60 minuten – 1,5 km
Volwassenroute: 90 minuten – 2,4 km

16 & 17 december – Grote Kerkplein

Kinderversie van de spooktocht

Speciaal voor kinderen in de leeftijd 4 tot en met 12 jaar is er een aangepaste spooktochtroute. Deze tocht voert ook door donkere stegen en langs bijzondere verstopte plekken, maar is net wat korter en net iets minder spannend. De inhoud is hetzelfde: met verhalen, theater en muziek worden de oeroude IJslandse trol Grýla en haar kerstkerels tot leven gewekt. Op kerstdag komt zij uit de bergen, op zoek naar stoute kinderen, om op te kunnen eten. Bestel snel je kaartjes! 

Duur: 60 min
Lengte: 1,5 km

16 & 17 december – Grote Kerkplein

Productiehuis De Verhalenboot i.s.m. ZwolleFonds

De Midwinterspooktocht is bedacht en gemaakt door het artistieke team en het productieteam van Productiehuis De Verhalenboot. De tocht staat onder regie van de Zwolse verteller en regisseur NinaDis Meeuwsen, zelf van IJslandse afkomst. De organisatie van de spooktocht is een samenwerking met de ondernemers in de Zwolse binnenstad, verenigd in het ZwolleFonds. Festivalplatform Zwolle Unlimited is mediapartner van het evenement.