Syrische heerlijkheden en het thuisgevoel van Dima

Dima Altabbaa wil positiviteit overbrengen in de gerechten die ze voor je kookt tijdens Festival het Tussenland. Na haar vlucht uit Syrië zes jaar geleden opende Dima in december 2021 haar restaurant en cateringbedrijf Dima’s Huis in Zwolle. 

Dima’s Huis is het enige Arabische restaurant in Zwolle en omgeving. Op Festival het Tussenland laat Dima je kennismaken met de warme en koude Syrische keuken, zowel vegetarisch als met vlees, zoet en hartig.
“In Nederland ben ik op zoek gegaan naar werk waarin ik mijn passie voor koken kwijt kon. Ik vind het leuk om mensen het eten uit Syrië te laten proeven en hun reactie te zien. Ik wil graag onze gewoontes en onze tradities overbrengen.”

Toen Dima met haar familie in Nederland arriveerde, hadden ze helemaal niets meer. “Als je dan niet positief blijft denken, kom je niet verder vooruit. Mijn boodschap is daarom dat je altijd positief moet blijven en moet doorgaan. Ik wil een goed voorbeeld zijn voor de mensen die in een vergelijkbare situatie zitten, de vluchtelingen die net naar Nederland zijn gekomen.”Zwolle betekent inmiddels ’thuis’ voor Dima. “En dat gevoel wil ik ook aan andere mensen overbrengen. Onze huiselijke sfeer en lekker eten gaan altijd hand in hand. Ook voor ons personeel moet het restaurant als thuis voelen. We zijn eigenlijk één grote familie samen!”

www.dimashuis.nl