Festival het Tussenland

3 t/m 5 juni, Ter Pelkwijkpark Zwolle

De groene parken langs de stadsgrachten van Zwolle zijn in het weekeinde van 3 tot en met 5 juni het decor voor storytelling, circus- en danstheater en rootsmuziek. Van intieme vertellingen tot theatrale vertelshows en rootsconcerten, van huiveringwekkend circustheater tot bruisende dans. Ben jij erbij? Het festival is gratis toegankelijk.

NAAR HET PROGRAMMA

Tussenland richt zich op de rijkdom van het gebied waarin wij hier in Zwolle wonen: de historie, de verhalen, de muziek, de kunsten.

De rijkdom van je omgeving

Tussenland richt zich op de rijkdom van het gebied waarin wij hier in Zwolle wonen: de historie, de verhalen, de muziek, de kunsten. Een rijke culturele samenleving is een samenleving waarin mensen zich verbonden voelen met elkaar en met hun omgeving. Steeds komt het daarbij terug op luisteren naar elkaar en vertellen aan elkaar. Culturele verbondenheid noemen we dat en dat is waaraan de artistieke leiding van Het Tussenland werkt.

Het Tussenland is ook een festival waar jongeren kunnen groeien via talentontwikkelingstrajecten, waar nieuwe makers en meer gevestigde artiesten door experiment, uitdaging en podiumplekken de mogelijkheid krijgen, zich te ontwikkelen tot de dragers van de culturele sector in onze Hanzestad van de toekomst.

NAAR HET PROGRAMMA

Van Zwolle Unlimited naar Tussenland

Festival Het Tussenland is de nieuwe naam voor het evenement dat voor Corona nog Festival Zwolle Unlimited heette. Het bestuur van Zwolle Unlimited zag hoe, als gevolg van Corona, de nadruk kwam te liggen op de waarde van de eigen omgeving en de waarde van verbinding met de gemeenschap waarin je leeft. Ook zag het bestuur de risico’s die kwamen kijken bij de beperkingen die tijdens een pandemie kunnen ontstaan. Om die reden is Zwolle Unlimited omgevormd tot een festivalplatform dat jaarrond in Zwolle allerlei verbindende evenementen zal organiseren. Festival Het Tussenland is in deze jaarcirkel van evenementen de groeidiamant.

Audiotours festival Tussenland

Festival Het Tussenland wil de cultuur en historie van Regio Zwolle zichtbaar maken, de rijkdom laten zien, verhalen van internationale allure opdiepen uit die uiteenlopende en toch zo met elkaar verweven gebieden. Het erfgoed tonen aan ieder die zich verbonden wil voelen. In de provincies die horen bij de Regio Zwolle worden historische en theatrale audioroutes ontwikkeld; in Elburg, Ommen, Frederiksoord en Zwolle. Fiets, loop of rijd met je route op je telefoon en je oortjes in en leer meer over spiritueel leraar Krishnamurti, de Koloniƫn van weldadigheid, de geschiedenis van het Zuiderzeestadje Elburg en over de historie van Zwolle.

NAAR AUDIOTOURS