We nodigen jou van harte uit voor de openingsceremonie van Festival Tussenland op vrijdag 26 mei 17:00 uur. We vieren de start van Tussenland groots, en voor de hele stad. Want kunst en cultuur zijn voor iedereen! Met ons festival streven we naar een verbonden, bruisende stad waarin iedereen kan meedoen. 

Onder het genot van een hapje en een drankje op ons Food & Drank Court luiden we vrijdag 26 mei het begin in van weer een heerlijk festival voor alle inwoners van Zwolle en voor de mensen van buiten de stad. Speciaal voor dit moment hebben we twee adembenemende circustheatergroepen gecontracteerd: The Flying Acrobats en Juggling Tango. En tijdens de inloop genieten we van de akoestische swing van Sfeerbeheer. Ben jij erbij? Direct na de openingsceremonie brandt het festival los met drie dagen vol circus- en straattheater, storytelling en rootsmuziek. We kijken uit naar je komst en zijn trots dat we het programma aan je kunnen presenteren! We vinden het heel fijn als je erbij bent!  

Thema 2023: Schouders  
Met het thema van dit jaar sluiten de programmeurs van Festival Tussenland aan bij de actualiteit van vandaag. Op wiens schouders bouwen wij ons persoonlijk leven, onze samenleving, onze wereld? Wie gingen ons voor? Zijn die schouders sterk, zwak, betrouwbaar? Of nie? En wat voor schouders gaan wij zijn voor degenen die na ons komen?  

Hoofdprogrammering vrijdagavond 26 mei

17.00 uur – Inloop met muziek, hapje, drankje
17.15 uur – Openingsceremonie
17.45 uur – Flying Acrobats
19.00 uur – Juggling Tango
19.30 uur – The Gods were all here – Phil Okwedy
20.15 uur – Flying Acrobats
20.45 uur – Chef Defect
21.30 uur – Elders – Jan Blake and John Pradere
22.15 uur – Circus Gala
23.00 uur – STRAF