Vegan chef Stef is gek op shoarma

Als je gek bent op shoarma, maar veganist bent, wat doe je dan? Vegan Chef Stef maakte haar eigen specialiteit. Omdat zovelen haar experiment heerlijk vonden, schafte ze een foodtrailer aan en staat ze nu met haar vegan shoarma op Festival Het Tussenland. Kom je proeven?  

Vegan Chef Stef is een bekend gezicht in de Zwolse vegan scene. In het echt heet ze Steffie Bijma. Omdat ze de veganistische alternatieven uit de winkel niet te eten vond, ging ze zelf experimenteren, want ze is een groot shoarma-fan. “Voor een vriendenbarbecue heb ik mijn vegan shoarma, een pitabroodje en zelfgemaakte knoflooksaus meegenomen en iedereen vond dat zo fantastisch lekker dat ze zeiden; je moet daar wat mee gaan doen!”

Het is moeilijk om nieuwe food-producten in de winkelschappen te krijgen. “Dan  moet ik een fabriek opstarten en dat wil ik niet. Dus heb ik een foodtrailer aangeschaft en ben op evenementen gaan staan.” Bij deze foodtrailer kun je tijdens Festival het Tussenland heerlijk en eerlijk eten bestellen en proeven.

Zonder dieren

Voor de vegan community in Zwolle organiseert Vegan Chef Stef geregeld proeverijen of workshops om veganistisch eten te leren bereiden. “Met dit soort activiteiten kan ik mijn boodschap verspreiden en mensen enthousiast maken voor veganistisch eten.” Ze wil mensen laten zien dat lekker eten ook zonder dieren kan. “Ik wil ze dat laten proeven, mensen zijn namelijk wel nieuwsgierig maar ik wil het zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk maken.”

https://www.veganchefstef.nl/