Vier bands/artiesten zingen werk van hun favoriete lid van Forever 27

Muzikanten en muzikale theatermakers brengen samen met een verhalenverteller tijdens Festival Het Tussenland een ode aan één van hun muzikale helden uit de Club van 27. Ze hebben zich opgegeven bij Tussenland en gaan hun eigen interpretatie geven van deze grootheden.

Toos Ligtenberg zingt Kurt Cobain
Zangeres, theatermaker en verhalenverteller Toos Ligtenberg was vroeger al groot fan van Kurt Cobain en draaide zijn cd’s grijs. De unplugged versie luistert ze nu nóg vaak. Ze geeft samen met theatermaker en verteller Wietse Klok een eigen draai aan het werk van Kurt op het 27-podium van Tussenland.

Aimée Walkate en Maarten Dispa zingen Amy Winehouse
Aimée Walkate en Maarten Dispa spelen en zingen beide al jaren. Volgens hen behoren de liedjes van Amy tot de beste die er zijn. Daarnaast willen ze graag deze prachtige songs in een akoestisch jasje steken om het nog intiemer te maken en nog dichterbij te laten komen. Theatermaker en verteller Wietse Klok lardeert de liedjes met anecdotes over deze illustere zangeres.

Lizzy’s Lion zingt Kurt Cobain 

Lizzy’s Lion is rock van Zwolse bodem, dynamisch en sferisch. Gitarist Bram van Leeuwen en zangeres Monique Mol, van de band Lizzy’s Lion, hebben al eerder gekozen voor Kurt Cobains liedjes. Aangezien ze zijn werk fantastisch vinden, was Kurt een logische eerste keuze voor Forever 27. Zeker in combinatie met de verhalen over Kurt van theatermaker en verteller Wietse Klok.

The Craic zingt Amy Winehouse en Robert Johnson 

The Craic staat voor meerstemmige zang, een veelheid aan instrumenten en een bak vrolijk enthousiasme. Het jongste lid is 12, het oudste lid 27. De muziek is wat hen bindt. Jazz- en soulzangeres Amy Winehouse stierf toen de leden van The Craic nog peuters en tieners waren. Bluesgitarist en zanger Robert Johnson overleed bijna honderd jaar eerder. “Hun nummers nemen je mee en zijn heel fijn om te zingen. Ze komen recht uit het hart, en zo maken wij zelf ook muziek.” De Zwolse theatermaker Wietse Klok weeft de liedjes aan elkaar met verhalen over Amy en Robert.

Kijk in het blokkenschema wanneer ze spelen!