Het Wereldberoemde Verhalenfestival

Wandel door de prachtige stad Zwolle, langs voorstellingen en concerten in winkels, middeleeuwse kelders, griezelige stegen en sfeervolle schuilkerkjes. Wereldberoemde verhalen krijgen bij WBVF een nieuw jasje, muzikale helden worden opnieuw gezongen. Voor en na je wereldberoemde verhalenwandeling of muziekroute is het heerlijk toeven op het festivalterrras, met live muziek en een drankje of hapje. Voor volwassenen en voor kinderen.

Programma

WBVF is voor volwassenen en voor kinderen. Kies een theaterroute of een muziekroute uit en wandel langs voorstellingen en concerten in middeleeuwse kelders, galerieën, griezelige stegen en sfeervolle schuilkerkjes. Wereldberoemde verhalen krijgen bij WBVF een nieuw jasje, muzikale helden worden opnieuw gezongen.

Theaterroute voor volwassenen 

Voor liefhebbers van nieuw theater: tijdens deze route krijg je vier voorstellingen van een kwartier, die door theatermakers uit Zwolle en regio onder professionele regie zijn gemaakt in de maanden voorafgaand aan het festival. De theaterroutes zijn geïnspireerd op een beroemd verhaal. Dat kan van alles zijn; en de artiesten kiezen zelf.  

Theaterroute voor kinderen 

Drie grappige of ontroerende of hilarische kindervoorstellingen, met elkaar verbonden via een route door de binnenstad van Zwolle. Ook deze voorstellingen zijn gebaseerd op beroemde verhalen. Dat kunnen hervertellingen zijn van kinderboeken, maar ook grote verhalen over iets wat in de wereld is gebeurd. De theatermakers worden gecoacht door professionele regisseurs. 

Muziekroute

Voor muziekliefhebbers zijn er twee muziekroutes met elk vier concerten. In bijzondere en verrassende zaaltjes brengen bekende en minder bekende muzikanten een ode aan hun muzikale held. Laat je verrassen door bekende liedjes in nieuwe jasjes, vertolkt door bewonderaars. 

Live-bands op het festivalterrein 

Onze festivals zijn geliefd om hun gezelligheid, fijne sfeer en aanstekelijke livemuziek. Het festivalterrein is de vertrek- en aankomstplek van alle routes, maar je kunt er ook heerlijk een paar uurtjes vertoeven met een drankje en een hapje en er een dansje wagen tijdens één van de vele concerten.  

Het verhaal van de makers

WBVF is een festival dat nieuwe makers kansen biedt. In de aanloop naar het festival hebben theatermakers hun ideeën ingediend en muzikanten hebben hun helden voorgesteld. De routes werden speciaal voor WBVF gemaakt. Alle mogelijke vormen van theater kunnen voorbijkomen. Van verteltheater en muziek- en bewegings/danstheater tot documentair theater en crossovers. De geselecteerde theatermakers en de muzikanten staan twee maanden lang onder begeleiding van professionele regisseurs en kunnen zich met hun nieuwe voorstelling of concert in de picture spelen van theaterbureaus en andere boekers.