Programma

Wandel door de prachtige stad Zwolle, langs voorstellingen en concerten in winkels, middeleeuwse kelders, griezelige stegen en sfeervolle schuilkerkjes. Wereldberoemde verhalen krijgen bij WBVF een nieuw jasje, muzikale helden worden opnieuw gezongen. Voor en na je wereldberoemde verhalenwandeling of muziekroute is het heerlijk toeven op het festivalterrras aan de gracht, met live muziek en een drankje of hapje. Voor volwassenen en voor kinderen.

Theaterroute voor volwassenen

Tijdens deze route krijg je vier voorstellingen van een kwartier, die door theatermakers uit Zwolle en regio onder professionele regie zijn gemaakt in de maanden voorafgaand aan het festival. De theaterroutes zijn geïnspireerd op een beroemd verhaal. Dat kan vanalles zijn; en de artiesten kiezen zelf; van Roodkapje tot de moord op Martin Luther King, van de jongen die zijn vinger in de dijk stak tot de invoering van het vrouwenkiesrecht.  

Tickets nog niet beschikbaar

Theaterroute voor kinderen

Drie grappige of ontroerende of hilarische kindervoorstellingen, met elkaar verbonden via een route door de binnenstad van Zwolle. Ook deze voorstellingen zijn gebaseerd op beroemde verhalen. Dat kunnen hervertellingen zijn van kinderboeken, maar ook grote verhalen over iets wat in de wereld is gebeurd. De theatermakers worden gecoacht door professionele regisseurs.

Tickets nog niet beschikbaar

Muziekroute

Voor muziekliefhebbers zijn er twee muziekroutes met elk vier concerten. In bijzondere en verrassende zaaltjes brengen bekende en minder bekende muzikanten een ode aan hun muzikale held. Van David Bowie tot Bach, van Bruce Springsteen tot Joni Mitchell, van Amy Winehouse tot Ed Sheeran.  

Tickets nog niet beschikbaar