Als aller eerste zal ik mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Rosa, ik ben 15 jaar oud, ik ben een leerling op &jij en ik doe al het schrijven voor Nemia zoals deze blog posts.

Rosa, Tekstschrijver Festival Nemia

Nemia is een kinderfestival gemaakt door 60 middelbare scholieren van onderwijsroute &jij. In deze blog posts neem ik je mee in het proces van het creëren en organiseren van Nemia.

Wij zijn hier nu met zijn allen aan het opstarten. Alle &jij leerlingen zijn verdeelt over 5 groepen: activiteiten, Impacters, marketing, organisatie en vormgeving. Bij elke groep zitten ook begeleiders van Teachers Collage, Impacter en Zwolle Unlimited. Activiteiten spreekt redelijk voor zich daar zijn ze namelijk bezig met activiteiten bedenken en organiseren die ze op het festival zelf gaan uitvoeren. Bijvoorbeeld als iemand in de activiteiten groep als activiteit heeft bedacht om een soort schmink station te hebben gaan zij daar ook zelf schminken op het festival.

Impacters is bezig met ideeën bedenken om de wereld een stukje beter te maken. Ze mogen oplossingen bedenken voor maatschappelijke problemen die zij belangrijk vinden en die oplossing mag van alles zijn.

Marketing is bezig met de promotie van Nemia in alle vormen: filmpjes, posters, logo’s, foto’s en de website.

Organisatie is bezig met dingen regelen voor het festival zoals sponsoren, catering en bedrijven die mee helpen met het festival opbouwen.

Aankleding gaat bezig met alles wat er gebouwd moet worden voor Nemia. Ze moeten vooral dingen maken die de andere groepen nodig hebben maar mogen hun eigen ideeën ook inbrengen.

Dit zijn alle groepen van Nemia, we zijn hier met zijn allen hard aan het werk om dit festival in elkaar te zetten en ik hoop heel erg dat je bij Nemia langs zal komen.

Check ook onze instagram!