Wim Sips laat Zwolle pure smaken proeven

Alles is bio bij IJskraam Lutteke

“Niet alleen ons ijs is biologisch, maar ook de hoorntjes. De bekers en bakjes zijn biologisch afbreekbaar. En we hebben ook veganistisch ijs. Kom tijdens Tussenland aan de kraam van IJssalon Lutteke en kies jouw favoriete smaak uit!”  

Eigenaar Wim Sips van IJssalon Lutteke uit de Luttekestraat in Zwolle, wil mensen laten proeven dat ijs met pure ingrediënten al zoveel smaak heeft van zichzelf, dat je verder helemaal geen toegevoegde middelen nodig hebt. “Ik wil mensen in aanraking brengen met de pure smaken van biologisch, zonder poespas. Het hoeft niet gek en uitbundig om superlekker te zijn.”

Koeien die goed leven 

Voor zijn ijs werkt Wim samen met een biologische boerderij in Drenthe. Daarmee ontwikkelt hij het ijs dat tijdens Tussenland het publiek zal verkoelen en verleiden. “De melk is afkomstig van koeien die een heel goed leven hebben, en dat vind ik belangrijk. Ik wil mensen in aanraking brengen met biologisch eten en kwalitatief goede producten. Ik merk dat veel mensen mét mij, dat steeds meer waarderen.”

Goed doen voor de wereld

Als kleine jongen werd Wim opgevoed met puur eten en nadenken over het klimaat. “Dus heb ik de sprong gewaagd en ben duurzaam gaan ondernemen met IJssalon Lutteke. Ik vind het mooi om ondernemerschap te combineren met iets goeds doen voor de wereld. Sommige van mijn klanten komen heel bewust om bij mij biologisch en puur ijs te kopen, anderen stappen binnen voor de lekkere smaak zonder dat ze weten hoe het ijs gemaakt is. ”Uiteindelijk maakt het mij niet uit of klanten bewust of onbewust mijn duurzame ijs komen proeven. In beide gevallen krijgen ze heerlijk ijs, en daar draait het om!”