WINTER ACTIVITEITEN

Winter in Zwolle; de lichtbeelden, het historische decor van de eeuwenoude Hanzestad, het uitgebreide winkelassortiment, met zowel de bekende landelijke ketens als veel kleine specialiteitenwinkels en unieke shops, de vele sfeervolle pleinen met warme en gezellige cafés en restaurants…. Ook al is alles anders deze winter, gelukkig blijft ook veel hetzelfde. Naast deze vaste waarden van Zwolle als aantrekkelijke stad voor een dagje uit, nemen wij je deze winter mee in ontroerende, maar ook griezelige sprookjes en legenden. Via theatrale audiotours kan je veilig met je kinderen, vrienden, familie of alleen zo de stad heel anders beleven.  

Theatrale of griezelige storytelling routes lopen met je mobiele telefoon
Festivalplatform Zwolle Unlimited heeft zich in deze coronaperiode toegelegd op het produceren van theatrale storytellingtours die je kunt lopen via je mobiele telefoon. Een heerlijke wandeling door de mooie binnenstad met zijn groene parken en romantisch verlichte stegen en pleinen combineer je zo met een midwinterspooktocht, een puzzelgriezeltour of met oeroude sprookjes gemarkeerd door onze prachtige lichtbeelden.  

Er zijn routes voor zowel volwassenen als jongeren en voor families met kinderen.

NAAR ALLE WINTER ACTIVITEITEN IN ZWOLLE
HOE WERKT AUDIOTOURS?
Dit is een spannende spooktocht, de leeftijd 4-12 jaar is een advies. Het kan zijn dat het ene kind de spooktocht spannender vindt dan de ander. Mocht het toch te spannend zijn dan kunt u als ouder de tocht luisteren en kan uw kind de puzzeltocht doen die bij deze audiotour hoort.

Het meisje zonder handen (4-10 jaar)

Een spannende sprookjeswandeling tijdens welke je diverse raadsels moet oplossen. Het meisje zonder handen is een bewerking van het sprookje van Grimm. Een lelijke heks, een gemene stiefvader, een prins, een fee en natuurlijk het meisje spelen de rollen in dit verhaal. Een spannend verhaal met een vredig einde.  Behalve de tour op je mobiele telefoon, download je ook een pdf met de puzzelvragen. Als je de antwoorden inlevert, kun je een prijs winnen! De tour is gemaakt door de leerlingen van Onderwijsroute &Jij en Van der Capellen Scholengemeenschap, onder leiding van Zwolle Unlimited en studenten van Teachers’ College Windesheim. 

NAAR TICKET AUDIOTOUR
Loop deze tour op langzaam tempo, het kan zijn dat je anders een deel van het verhaal mist.

De dennenboom die groot wilde zijn (4-12 jaar)

De jonge dennenboom doet zijn uiterste best om heel hard te groeien, zodat hij net zo groot wordt als de reuzensparren om hem heen. Maar waarom worden de sparren omgezaagd? Waar gaan ze heen? Deze route wordt gemarkeerd door sfeervolle lichtbeelden waarmee de binnenstadsondernemers de pleinen en straten hebben versierd. De dennenboom die groot wilde zijn is een ontroerend sprookje van Nederlandse oorsprong, met een voor groot en klein herkenbaar thema.

NAAR TICKET AUDIOTOUR

De Witte Wieven Spooktocht (volw. en 12+)

Muzikale en theatrale griezeltocht waarin audio en video worden gecombineerd. Een eigentijdse bewerking van een oeroude Germaanse sage over de witte wieven, de nevelvrouwen die opduiken uit de mist en kwade zaken doen. Ze leiden je langs verschillende volksverhalen en sprookjes waarin de vrouw de hoofdrol vertolkt. Laat je meevoeren langs historische locaties en geniet van dit hoorspel door tientallen acteurs, gecombineerd met muziek en zang en scènes op video. Onder regie van theatermaker Lieke van der Vegt. 

Circa twintig amateurspelers werden in de aanloop naar dit project geregisseerd in professionele ‘snelkookpansessies’. Door het 3D-effect dat in de audio-opnames is aangebracht, is het noodzakelijk om deze tocht met je ‘oortjes’ in te lopen. 

NAAR TICKET AUDIOTOUR

De Bloedende Zwaan Lichtbeeldenroute (volw. en 12+) 

Een jonge, arme ridder wil ‘het hoogste dienen’ en de ‘zwakkeren helpen’ maar moet daarvoor onvoorstelbare offers brengen. Hij reist de bloedende zwaan achterna, die is weggevlogen naar het hoge kasteel achter het bos. Over het overwinnen van je angsten en twijfels en over boven jezelf uitstijgen. Deze oeroude heldensage uit Zweden overleefde de eeuwen omdat hij raakt aan de actualiteit van alle mensen, in élke tijd. Deze route wordt gemarkeerd door een serie sfeervolle lichtbeelden waarmee de ondernemers in de Zwolse binnenstad de historische straten en pleinen hebben versierd. 

NAAR TICKET AUDIOTOUR

Midwinterspooktocht (volw. en 12+) 

Deze audioroute is een combinatie van griezelen en horror en speelt zich af langs de rafelranden van de binnenstad. Donkere stegen, enge garages, plotselinge geluiden, onverwachte aanwezigheid van….ja van wie eigenlijk? Vlucht! Vlucht voor die stem! Fluisterend in jouw oren leidt de audioverteller je rond, maar ook de verteller wordt soms aan de kant geschoven…. Wie is hier het slachtoffer? In een hoorspelachtige compositie word je meegenomen. Door theatermakers en verhalenvertellers Sheeyla Gerard en Jordy Roeten en andere stemacteurs. Voor volwassenen en voor kinderen vanáf 12 jaar.

NAAR TICKET AUDIOTOUR