Een reusachtige wolf groeit en groeit. Hij breekt uit zijn kettingen en wil de zon opeten zodat het altijd donker blijft. Wodan roept zijn dodenleger op om de wolf te stoppen. Verhalenvertellers nemen je mee in dit oud-Noorse verhaal tijdens de Midwinterspooktocht in Zwolle.  

Wodan en het dodenleger wordt gespeeld door een crew van honderd amateurspelers, in een mix van storytelling, theatrale scènes en videoprojectie. Kom genieten van deze verhalen op geheimzinnige en uniek locaties in de binnenstad van Zwolle!

De Midwinterspooktocht is gemaakt en georganiseerd door het artistiek team en productieteam van Festivalplatform Zwolle Unlimited. Volkeren in de hele wereld staan met verhalen, vuur en lekker eten stil bij de Midwinterperiode, waarin de zon even is bevroren aan de hemel. Ben jij erbij?  

Voor en na het lopen van de tocht kun je terecht op het sfeervol ingerichte Grote Kerkplein middenin de stad. Met een muziekje, glühwein of chocolademelk kun je hier heerlijk opwarmen en napraten in de donkere dagen voor kerst. Tickets kopen? www.zwolleunlimited.nl/spooktocht