Zelf vertellen tijdens festival het Tussenland

Steek het vuur aan! Breng je eigen verhalen, gedichten, spoken words en liedjes mee op 3, 4 en 5 juni! Festival Het Tussenland is het festival van de verhalen. Niet alleen professionele vertellers, maar ook het publiek, zowel volwassenen als kinderen, krijgen dagelijks de kans, zelf te vertellen! De volwassenen alle drie de avonden rond half tien, de kinderen op zaterdag en zondag in de middag.

Ceilidh/open mic

Voor volwassenen is er elke avond rond half tien een Ceilidh [spreek uit: Keejlieh]. Dit is een open mic naar Schots gebruik, waar ieder die dat wil, mag vertellen, zingen of voordragen. Onder de vaardige, humoristische en soms een beetje strenge leiding van de Vlaamse MC en storyteller Evi Rosiers wordt het publiek uitgenodigd en gestimuleerd, zelf verhalen, gedichten of spoken words voor te dragen of een lied mee te brengen.

Samen luisteren en vertellen

Samen luisteren, verhalen en gedichten delen, of een lied, dat is waar het in het leven om draait. Daarom organiseert Tussenland altijd een Ceilidh in haar storytelling programmering, vertelt programmeur Kitty Peetoom. “Verhalenvertellen is zo oud als de mensheid. Delen wat je bezighoudt, elkaar spiegelen, ontroeren, aan het lachen brengen. Dat schept de sterkste verbinding tussen mensen.”

Fantaseerbeesten en verhalenpiraten

Dit jaar is er voor het eerst ook een mogelijkheid voor kinderen om zelf te vertellen. Ook daarbij zet het festival Evi Rosiers in. “Elk kind is een creatief genie! In de warme handen van de Vlaamse verteller Evi Rosiers fantaseren en vertellen kinderen de sterren van de hemel”, zegt Kitty Peetoom. “Dus is jouw hoofd soms een kookpot vol gekke ideeën? Reis je in je dromen graag naar magische, fabelachtige plekken? Kan jij in je fantasie vuur schieten met je vingers en ben je benieuwd waar strompidompitaart van gemaakt is? Dan ben je welkom in de wereld van Fantaseerbeesten en Verhalenpiraten!”